Stil

Het is stil in mijn hoofd het is stil om mij heen. Te stil. Vandaag heb ik niemand gezien of gesproken. Zelfs een goede vriendin van ons neemt de telefoon niet aan. Zij reageert ook niet op diverse appjes die ik gestuurd heb de afgelopen dagen. En dat doet pijn en verdriet tegelijk. Ik heb haar zojuist een mailtje gestuurd waarin ik schrijf dat ik mij een klein beetje ongerust maak en dat als zij het moeilijk heeft met iets mij dat best mag vertellen. Zij was er ook altijd voor onze (en op het laatst mijn) verhaaltjes en probleempjes. Ik snap dit echt niet. Heb vorige week via via gevraagd hoe het met haar ging, maar die persoon kon ook niks alarmerends melden.

Ik snap dit niet en dit doet pijn. Ik moet er bijna van janken. Zij was een van de weinigen waar wij op konden rekenen als er iets was, zo´n mooie empathische, intelligente vrouw.

Ik hoop dat zij mij niet zo laat zitten. Als ik maar een eerlijk antwoord krijg waarom zij niks meer van zich laat horen, voor mijn part: Ik wil niks meer met je te maken hebben. Het zij dan zo, dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben.

De eenzaamheid wordt zo wel erg hard op de proef gesteld.

11 reacties

Hoi Hannes,

Nou ik ben er wel hoor. 🙂Hele middag voetbal gekeken en nu lekker niks. Dat is juist heerlijk af en toe. Niks! Dat klinkt misschien raar.  Je mag overal aan denken, maar ook helemaal niet. Je hoeft nergens heen maar ook dat hoeft niet. Dus lang leve niks doen en denken. Voor even dan! 😘

Xx

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 19:29

Je kringetje is klein mijn vriend. En ik weet eerlijk gezegd niet hoe je je kring groter kan krijgen. En dan nog, thuis ben je weer alleen. Helpt het als je in óns hart bent?

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 19:34

Het doet goed dat ik nu toch al 22 mensen mag begroeten die het gelezen hebben. Jazeker helpt dat, maar het is toch anders als je begrijpt wat ik bedoel (vrij naar Ollie B. Bommel, dan)

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 20:10

De eenzaamheid slaat op zondag hard toe zo zonder contact. Heel zwaar.

Jullie goede vriendin geeft nu niet thuis.

Misschien slaan je gedachten op hol. Het kan zijn dat ze tijd voor zichzelf nodig heeft of dat er op het moment een andere prioriteit is. Maak je niet onnodig ongerust als ze niet direct beschikbaar is.

Goed dat je een mailtje gestuurd hebt.

Hou je haaks. Ook dit gaat over. Morgen een nieuwe dag. Niet direct onzeker worden over jullie vriendschap.  

 

 

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 20:29

Hi Hannes

Zolang je blogs gelezen worden  en zolang er op gereageerd wordt ben je niet alleen . 

Nooit

Willy

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 20:46

Wat naar dat je je vandaag zo alleen voelt, wel heel goed dat je je hier uit. Het is moeilijk om in iemand zijn gedachten te kijken, soms hebben mensen wat ruimte nodig en ik hoop dat  jullie contact weer wat hersteld. 

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 22:08

Moeilijk voor u in deze zware tijd. Begrijp ik. U heeft juist zoveel support nodig. 

U weet natuurlijk niet of ze zelf even wat moeten doen of aan hun hoofd hebben? Misschien is haar mobiel stuk? Of ligt hij op te laden? Kan ook eventueel met de huistelefoon die leegligt, heb ik ook wel eens. :) Probeert iedereen me heel de tijd te bellen. Tot ik het zelf doorheb na paar dagen. ;)

Maar bijvoorbeeld ik had een vriendin waar ik een jaar had geluisterd naar haar werkelijk mij volspuiende verhalen  over haar gewelddadige vriend. (ik zeg niet dat u dat doet) Maar in ene heb ik toen zeer heftige tinnitus, oorsuizen, gekregen dus had ik de energie niet meer om naar haar verhalen te luisteren. Ik moest naar Duitsland/Belgie voor behandeling. Dat maakte ik kenbaar, mijn grens, en dat kon toen niet. Vriendschap gelijk over van haar kant. Teleurstellend. 

Dit is natuurlijk een heel ander verhaal. Maar wat ik bedoel, soms kan een mens ook even de zware info van een ander niet aan. Of ze hebben zelf in ene wat. Misschien een mogelijkheid?

En ik weet niet hoe vaak u met haar praat, haar belt, en wat u vertelt en hoe zwaar de verhalen zijn etc? Het kan ook dat iemand zonder het te (durven) zeggen even wat afstand neemt voor zichzelf??

Allemaal speculaties natuurlijk. 

Maar misschien moet u eerst even afwachten hoe het zit anders bent u aan het doemdenken. En valt het achteraf reuze mee. ;)

Super goed van dat mailtje. Gewoon duidelijkheid vragen daar kunt u wat mee. Open en eerlijke communicatie. Hoop dat u al een mailtje terughebt. Dan kunt u verder. 

Maar u bent goed bezig, wees trots op uzelf. 

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 02:01

Lieve vlinder,

Bedankt voor je berichtje. Natuurlijk heb ik aan die scenario's van niet werkende telefoons gedacht. Ik weet zeker dat zij het er ook moeilijk mee heeft. Het was zo abrupt allemaal. Wat ik niet begrijp is dat zij mij na het overlijden heeft aangegeven dat ik mij altijd bij haar kon melden voor een luisterend oor. Ik heb dit in 3,5 maand nu twee keer gedaan. 1x gebeld en 1x geappt. Maar zij gaf daarop dan ook weer ongevraagd voor mij goede reacties terug. En nu is de stekker eruit. Ik wacht af of zij mij een keer belt of appt of mailt. Anders moet ik accepteren dat wij uit haar leven zijn verwijderd.

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 10:13

Hi Hannes
Meer dan normaal dat jij momenteel enorme nood hebt aan sociaal contact , aan een luisterend oor .
En als er dan iemand , van wie je het wel verwacht , dan niets meer van zich laar horen , dat doet pijn . 
En ik vind dat dan toch recht hebt op een verklaring.

Maar je kan de mensen nu eenmaal niet dwingen .

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 10:20

Beste Hans,

Wat onzettend vervelend om te lezen dat je niks van haar hoort. Toch kan het zijn dat ze het er misschien heel erg moeilijk mee heeft met de hele situatie net als jou, jammeer is wel dat ze het misschien niet durft te vertellen. Ik hoop echt voor je dat dit het is en dat als ze eraan toe is haar hart bij je uitstort en dat jullie er samen over kunnen praten.

Sterkte en wij zijn er ook voor je hoor! je bent nooit alleen!

Lieve groet,

hilde

Laatst bewerkt: 20/09/2022 - 07:45