Ice

Midden in de herfst ijs eten op een bankje in Hyde Park London? Nee!

De sneltrein? Nee!

De internationale afkorting (In Case of Emergency) voor noodnummers in je telefooncontacten? Ja!

Ik ben al twee dagen bezig met de gedachte wat gebeurt er als er mij wat gebeurt? Op alle vlakken. 

Alles op een rijtje zettend kom ik tot de conclusie dat ik binnen niet al te lange termijn een afspraak moet gaan maken bij een notaris. Als ik niet meer bekwaam ben in velerlei opzichten (zonder in details te treden), wordt er zomaar over mijn verdere leven en bezittingen beslist door anderen en dat wil ik niet. Ik wil alles geregeld hebben, zodat ik bij leven en welzijn kan zeggen die krijgt een euro, die krijgt niks, ga ik wel of niet naar een zorginstelling, wil ik euthanasie, stel ik mijn lichaam beschikbaar aan de wetenschap, etc. Nogal confronterend om daarover je gedachten te laten gaan. Maar het kan snel gaan, heb ik nu ervaren.

Staat plotseling mijn directe buurvrouw voor de deur met een sleutel van haar appartement en biedt aan ook mijn huissleutel te willen opbergen, voor noodgevallen. Heel lief natuurlijk.

Ja, nu is het ICE voor mij wel dun aan het worden. Nu besef ik weer dat er maar weinig mensen om mij heen ook werkelijk iets voor mij kunnen/willen doen als er een noodsituatie aankomt. Nou, aan de schone onderbroeken kunnen ze nu wel al.

 

 

11 reacties

Eigenlijk , als ik morgen doodval zal het mij worst wezen wat er met mij of met mijn nalatenschap gebeurt . Heb er het volste vertrouwen in dat alles naar eer en geweten afgehandeld wordt .

Waar ik het moeilijk mee heb is euthanasie . Euthanasie , hier in Belgie toch , kan alleen gebeuren als je bij je volle verstand bent.
Goed als je een kankerlijer bent , maar wat als je dement bent ?

Laatst bewerkt: 04/10/2022 - 12:20

Das herkenbaar Hans en het houd mij ook heel erg bezig en soms zelfs wakker ,ik heb al lang geleden het een en ander vast te leggen en te regelen maar ik heb nog veel te doen ,wij allebei eigenljjk .

Laatst bewerkt: 04/10/2022 - 18:36

nou gewoon: mijn buurvrouw (die van de sleutel) weet die nu te vinden. (ahum ahum), en zal mij die komen brengen als ik met een gipspootje ten gevolge van een noodlottig ongeval in het ziekenhuis zou komen te liggen. vertel ik gelijk waar de schone pyama ligt, waarschijnlijk naast de onderbroeken?

Laatst bewerkt: 08/10/2022 - 16:06

Aha, I snap him haha.

Nou, leg dan maar nette onderbroeken in de la, en gooi de oude, versleten weg :)

Zegt mijn moeder altijd; doe altijd net en heel ondergoed aan, je weet nooit of je in een ambulance belandt. En inderdaad ze heeft ook altijd haar nachtgoed op orde, want mocht je eens het ziekenhuis in moeten?

 

 

 

 

Laatst bewerkt: 08/10/2022 - 17:07