Blunder

Gisteren was ik in de supermarkt om boodschappen te doen, Ook voor het weekend. Sta ik bij de verse pizza's die moeten dus ruim 5 euro kosten. Heb ik laten liggen en toch heb ik er zin op. Omdat ik bakervaring heb, besluit ik spontaan om dit weekeinde zelf een pizza te maken inclusief het deeg. En de saus inkoken. Zo, dat gaat goed komen, want ik heb dit al vaker gedaan voor ons beiden.

's Middags wilde ik even weg en besluit spontaan de grens over te wandelen naar een electronicazaak om mijzelf te orienteren op een internetwekkerradio en eventuele nieuwe mobiele telefoon. Maar het kwam anders.

Wij hebben naast het complex sinds een jaar nieuwe buren en met die meneer heb ik sinds kort contact omdat wij bij de muizenbestrijding ook in hun tuin iets willen prutsen aan onze muur. Maak ik kennis met de nieuwe buurvrouw (die kende ik nog niet) en terwijl wij stonden te kletsen belt iemand met een fietsbel. Is dit een voormalige zakenrelatie die bij mij in de buurt woont. Een half uur verder besluit ik toch maar om niet naar Duitsland meer te wandelen, maar dichter bij huis beland ik bij de A....N.

Ik koop daar wat spulletjes en probeer af te rekenen dat is dan  ā‚¬ 25,93 meneer. Pinnen aub. Direct werd het mij warm om de oren ik was dus alles vergeten waar ik mee kon betalen. Portemonnee pinpas telefoon. Gauw naar huis. de spullen zouden ze wegleggen. Zolang ik bewust met geld omga (vanaf 8 jaar) heb ik nog nooit in een winkel gestaan zonder betaalmiddel.  In die winkel kwam ik ook de medewerker van de zorginstelling tegen waarvoor ik nu even inspring als vakantiehulpje omdat die met vakantie was. Is dus terug, maar ga vandaag toch nog even de bloemetjes verzorgen.  Hij woont tegenover de zorginstelling dus hij had al gezien dat de bloembakken er nog keurig verzorgd uitzagen. 

Vanmiddag hoef ik mijn activiteit niet te doen in de zorginstelling want er is dialectmiddag. Dan ga ik als gast luisteren ik vind dit veel te mooi om te missen.

Ut Kirchrƶadsj plat versjteet nit jidderinne, mar ut is waal sjun um tse huure.

Bis spieƫder (Tot later).

9 reacties

Gen probleem det kirchroas Hans. 

Hier in het noord limburgse is het dialect toch al een beetje versmolten tot.....ja wat....geen idee. Maar ik merk het aan de kinderen al. Weten soms echt niet wat iets betekend. Erg jammer maar ja. Een echt mengelmoesje.

Dat vergeten van de pinpas overkomt iedereen wel eens. 

Jammer dat je bloemen taak nu wegvalt. Misschien om en om doen.

Fijne dag Hans.

Laatst bewerkt: 19/08/2022 - 08:45

Goedemorgen Hannes,

Ik ben benieuwd hoe de eigengemaakte pizza gaat smaken.
Zoā€™n dag gaat voorbij en van het een rol je in het ander.
 

Laatst bewerkt: 19/08/2022 - 10:12

Goed dat je je sleutels toch nog had .
Dialecten hebben charme , maar geven soms toch problemen . 

Was ooit verhuist van Wommelgem naar Herselt , goed 20 km in vogelvlucht .

En mijn nieuwe buurman , een fervent tuinier , die had het maar over zijn koesels . 
Geen flauw idee waar ie het over had . Stekebezen  misschien ?  . Maar daar had die dan weer nooit van gehoord .
Een half uur later wist ik het , het waren kruisbessen .

Zo zie je maar ...

Laatst bewerkt: 19/08/2022 - 11:10

Kan ik nu pas op reageren: is net op, mmmmm. Hij was goed gelukt (nieuw deegrecept uitgeprobeerd en de tomatensaus op een andere bereidingswijze. De smaak kun je zelf maken met de ingredienten die je gebruikt.

Laatst bewerkt: 20/08/2022 - 17:38

Klinkt goed. Hoe maak je het deeg en de tomatensaus? Ik heb ook wel eens zin om zelf een pizza te bakken. Ik vind een vegetarische pizza het lekkerst. Vlees en kip op een pizza is niet zo mijn ding. Ik ben meer van de paprika, champignons en artisjokken. (Krijg accuut zin om er een te maken/kopen:))

 

Laatst bewerkt: 20/08/2022 - 19:01