Exit Janus de Stoma

 

Héla! Jé Kankerista ín Panterprint! hier met een up-to-update...

Ik schrijf dit terwijl ik onderweg ben naar mijn Stoma-Verpleegkundige (no worries ik rijd niet zelf, heb geeneens een rijbewijs) om een voorlopige oplossing te vinden voor alle lekkages. Ja, voorlopige, daar kom ik zo op terug.

Janus de Stoma laat al een tijdje zijn koppie -naar links- hangen en alle lekkages zijn ook op links. Zou dat het euvel zijn? Het kan ook mijn gewichtstoename zijn, dat het materiaal niet meer toereikend is. We komen daar zo achter. 

Afgelopen maandag had ik een/het gesprek met mijn Chirurge, dit zou eigenlijk pas over 4 weken zijn, but why wait als je er uit bent: Janus has got to go! Exit Janus!! Dus had ik de afspraak naar voren laten halen. 

Fijn gesprek, zij begrijpt mijn angst en houdt hier rekening mee en zorgt ervoor dat iedereen die gemoeid is met mijn operatie dit weet. Erg geruststellend. Ze vroeg me of ze het meteen in gang mocht zetten en wel om de volgende reden: Nu heeft ze genoeg plek in de agenda en de O.K.’s en bedden zijn beschikbaar. Wacht ik langer met de ‘Go’ dan kan Tante Corona hier roet in het eten gaan gooien en ben ik misschien pas in het voorjaar aan de beurt. 

En ik wil er juist dit jaar nog vanaf zijn, zodat ik helemaal hersteld en vrolijk normaal poepend het nieuwe jaar in kan. 

Mijn shit in dit shit-jaar achter laten, zal maar zeggen ;-)

Dus.... 

Zit ik morgen bij de POS (Pre Operatieve Screening) en kunnen ze me vanaf volgende week al bellen voor een operatiedatum. 

Ja, dat lees je goed! Het gaat nu in ene kei snel. Was daar dinsdag letterlijk doodziek van, denk dat mijn lijf heel veel spanning en angst eruit gegooid heeft, want voelde me gisteren op wat moe na, top! (En heb van alles gedaan, geregeld en gehosseld). 

Toch ben ik nog bezig om met EMDR-therapie aan de slag te gaan vóór de operatie. 

Het goede nieuws is dat dat ook remote kan en ik dat vanuit mijn eigen veilige Slaapkamerbunker mag doen, het slechte nieuws is dat dit pas na 12/10 kan en de kans bestaat dat ik dan al in het ziekenhuis lig. 

Af Deb, loop nou niet te hard op de zaken vooruit!

Ik heb een heel erg goed gevoel bij mijn Chirurge en ik krijg vrijdag extra tijd bij de Anesthesist, met wie ik de Pijnmanagement uitvoerig wil bespreken en me de ellende van vorig jaar -2x niet werkende pijnblokkades- bespaart blijft. 

Dus.... Zijn jullie weer bijgepraat en ik op mijn bestemming. Toedels!

Liefs,

Jé bijna van Janus verlost zijnde Kankerista ín Panterprint!

#FuckCancer #KloteKanker #Stoma #Janus #ExitJanus #NETKanker #neuroendocrinecancer #InfluCancer