25. Goed voorbereid zonnig buiten zitten

Het is alsof je in een warm land op vakantie bent en je iedere dag verbaasd bent dat de zon er toch weer is. Dit is de derde dag dat ik wakker word en ontdek dat ik nog steeds vol energie ben en al zit na te denken wat ga ik vandaag allemaal doen.

Dit was de laatste dag van mijn antischimmelmedicijn. De 30 dagen zijn voorbij. Benieuwd wat ik ga merken. Mijn huid was vrij droog maar hopen dat dit een bijverschijnsel was van het medicijn.

Gisteren heb ik vast de eerste hangmand gevuld met babyplantjes. Eigenlijk een test ben ik misschien te vroeg. Vorig jaar deed ik het ook te vroeg en kon later nieuwe planten kopen omdat het een kale bedoening was geworden.

De rest van de baby plantjes zit nog in de kweekkas. Ik heb ook de dubbelbloemige ranonkels, geurende Allium Millenium, geurende phlox rood, geurende phlox wit, dahlia Ball Mix geplant allemaal vaste planten voor de zomer dus dat gaat mooi worden. Het pampasgras had ik al in de grond gezet. Karel de kater dacht dat het gras was dus begon er lekker van te eten. Mogelijk heb ik dit tegengehouden haha. Na een regenbui ziet het eruit dat hij echt is gaan wortelen. Vandaag is het wormen teldag. Gelukkig kan het morgen ook nog omdat ik net de tweede hagelbui zie en onweer hoor. Meer een dag om lekker binnen te blijven.

Op mijn telefoon heb ik zo’n leuke functie “deze weer vier jaar geleden of vandaag één jaar geleden”die foto’s laat zien die ik ooit gemaakt heb. De laatste tijd zag ik iedere keer kikkers op mijn telefoon. Maar wat ik ook zag bij mijn vijver geen kikker te zien. Gelukkig sinds gisteren heb ik weer kikkerdril in de vijver dus de kikkers zijn terug.

Mijn nieuwe Pampus riet groeit gestaag alleen Karel de kater vind dit nog steeds lekker gras om op te eten om zijn haarballen kwijt te raken. Maar hopen dat het riet goed wortelt en geen last heeft van al dat geknabbel. Gelukkig is het weer vandaag wat beter dus ik kan de wormen gaan tellen en foto’s maken. Benieuwd wat ik ga vinden. Ik heb er ongeveer 10 gevonden. Het detamineren vond ik wat moeilijker.

Eten is nog steeds een project. Gisteren stond ik ook voor de voorraadkast te denken wat kan ik eten. Het makkelijkste is natuurlijk zo’n astronautenflesje uit de koelkast, maar ik moet mijzelf er echt toe zetten om echt te eten. Ik ga zo maar weer een boterham proberen. In mijn hoofd denk ik aan zuurkool, boerenkool en aan mijn zelfgemaakte huzarensalade, maar ik weet niet of ik dat al durf. Voordeel is wel dat mijn zoon thuiswerkt en ik die af en toe resteten kan geven als het toch tegenvalt haha.

Vandaag is de tweede dag zonder antischimmelmedicijn dus ik ben benieuwd wat ik ga merken. De bijverschijnselen zijn o.a. huiduitslag, verminderde eetlust (niet handig), obstipatie, trillen (oké dat lees ik nu voor de eerste keer dus wellicht kreeg ik dit door dit medicijn?), vervelling van de huid (ja dat heb ik nu in mijn gezicht) ik blijf dus smeren met Nivea voedende dagcrème 24H Hydratatie natuurlijke amandelolie (haha natuurlijk amandel). Maar het is echt een lekkere crème. De meeste crèmes die ik gebruikte, kwam in mijn ogen en dan bleef ik maar tranen. Met deze gaat het goed.

Vandaag belde de diëtiste ik heb verteld dat het eten steeds beter gaat en op dagen dat het minder gaat, neem ik één of twee flesjes astronauten-eten. De longarts belde ook en vertelde dat ik de B12 injectie niet nodig had omdat dit gegeven wordt in combinatie met de chemokuur. Jammer want die heb ik vorige week al gekregen haha. Volgende week de CT-scan en de Kno-arts. Wel handig de uitslag van de CT-scan krijg ik meteen de volgende dag wel benieuwd.

Wordt vervolgd