Nieuw jaar nieuwe kansen

Aan de vooravond van een periodiek onderzoek. De tweede serie spoelingen heeft meer energie geëist dan de eerste. Jammer maar het is nog te doen. De totale hersteltijd viel wat tegen. Vier weken na de laatste spoeling is de darmfunctie weer op orde en reageerde het lijf weer als "vanouds". Dus genoten van een ruime maand rust; geen ziekenhuis wat een rust. Prettig dat de feestmaand daar in viel.
Cardioloog was zeer tevreden. De fietstest had een bijzonder goed resultaat, hij fietst leeftijdgenoten er met gemak uit. Zelf ervaart hij dat als bezig zijn conditie op te bouwen. Want elke week gaat hij trouw naar de sportschool en doet daar zijn programma; dat wel wordt aangepast aan de omstandigheden. Maar hij doet maar toch. Uitgebreid gesproken over de voor en tegens van de tamsulosine en andere middelen
In december overleg gehad met de apotheker. Mijn man reageert niet goed op de voorgeschreven tamsulosine, ipv daarvan was er een ander middel voorgeschreven. Beide zijn alfablokkers met voor mij man de vervelende bijwerking met betrekking tot de bloeddruk. Alle voor en tegens zijn goed overwogen en hij heeft besloten voorlopig niets te gebruiken. Voor hem weegt " de winst" niet op tegen "het verlies", oftewel we gaan voor kwaliteit van leven. Het is alleen erg lastig tijdens de spoelingen, maar het went zoals wij nu zeggen: hij is een expert in het 3 druppel plassen!
De kerstdagen en oud en nieuw hebben we stil met z'n tweeën doorgebracht. Ik merk aan hem dat zijn perspectief op de wereld stevig veranderd is. Heeft nu uit eigener beweging toch een paspoort aangevraagd (was fel tegenstander vanwege de vingerafdrukken), geeft mogelijkheden tot het maken van reizen naar de zon. Paspoort ligt in de kast geduldig te wachten op betere tijden van het lijf. 12 januari een cystoscopie en als alles ok is de volgende serie spoelingen; herstel tijd en dan. We leven minder met de stip op de horizon en meer in het ritme van de behandeling.
inmiddels is het onderzoek achter de rug; schoon, wat een opluchting; vrijdag de eerste vervolgspoeling;