Zondag 28 november 2021 -Biefstuk medium/rare-

De laatste keer dat ik bestraald werd is 2 1/2  week geleden. Na die tijd is er weinig gebeurd behalve dan wat (bloed)onderzoekjes en  gesprekjes. Het klinkt vreemd maar ik mis de actieve behandelingen die ik onderging in het UMC.. Als ze met je bezig zijn met b.v. scans, biopten en medicijnen  dan weet je dat dit waarschijnlijk dan iets positiefs brengt. Nu staat het voor mijn gevoel al weken stil en duurt het nog een dag of 10 voordat ik de medicatie krijg waar misschien  nog wat hoop (lees: vertragende groei) uitgeput kan worden. Nu mag ik niet mopperen, de laaste weken merk ik geen verslechtering  in mijn  welzijn. Ik eet en drink normaal, mijn gewicht blijft constant en rust veel. Wel jeukt inmiddels de huid in mijn hals die zo te zien behoorlijk is aangebrand van de bestraling. Het lijkt wel een biefstuk die zonder boter te lang in de pan heeft gelegen. Gelukkig ruik ik niet aangebrand en met speciale zalf is de jeuk gelukkig minder en blijft het soepel. Denk dat ik binnenkort weer een strak halsje heb na deze 'pealing' en mijn kalkoenenek voor altijd is verdwenen🦃. 

Gisteren in het boek begonnen van Ruud ten Wolde genaamd 'Ziek Gelukkig'. Dit boek had ik al eerder gekregen van Zwaan maar was er nog niet aan toe om te lezen. Nu ben ik niet zo'n lezer maar in mum van tijd was ik bij pagina 100. Veel overeenkomsten die ik tegen kwam alhoewel hij een hele andere vorm van kanker had. Ik zeg 'had' daar hij inmiddels vorige maand op 29 jarige leeftijd is overleden en nooit zijn boek heeft kunnen afmaken. 

Ik heb weer zin in de dag van morgen. Zometeen 1/4 pilletje  Temazepan in de mik en ik slaap weer heerlijk. Morgen allemaal gezond weer op🎈

2 reacties

Als dat toch wat zou zijn, zo'n pealing! Maar nee, ik moet je daarin teleurstellen. Een collega met een genetische aanleg voor "ouwe kop" heeft eens een gezichtspealing gedaan, heel zijn kop gelaserd. Hij moest een jaar uit de zon blijven en het werd bloedverziekend heet die zomer. Laten we zo zeggen, hij werd er niet knapper op. Doe maar niet.

Laatst bewerkt: 29/11/2021 - 08:52

Hey Tom, 

Je hebt een mooie gave luchtig weer te geven wat heel heftig is. Ik snap ook wel dat gevoel van 'veiligheid' als behandelingen actief zijn. Zolang ze wat met je doen, gebeurt er ook wat... sja..

Als je lezen nu 'leuk' bent gaan vinden, weet ik ook nog wel een boek.. :-) hahaha!

Lieve groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 04/12/2021 - 15:00