Zondag 24 april 2022 -Het leven is net een neus-

Het was en is me een weekje wel! Eerst Jan Rot en vandaag Henny Vrienten. Het gaat hard met de muzikanten van Nederland. En toch, bij zulk nieuws, komt dit anders binnen dan voorheen en dan bedoel ik voordat ik zelf kanker kreeg. En ja, 45.000 overlijden jaarlijks aan kanker dus zitten daar ook enkele BN-ers tussen. Je gaat bijna een soort van verbondenheid voelen met deze BN-ers en ik denk dan bij  elk overlijdensbericht van 'die is zoveel jaar jonger of ouder dan ik ben'. Meestal ben ik jonger 

Ook een mooi artikel vandaag in het AD over palliatieve zorg. Volgens dit artikel moet dit meer aandacht krijgen en dit klopt vind ik. Alle zorg bij mij tot op heden gaat over de focus naar de bestrijding. ,,De zorg in Nederland is ingericht op het beter maken van mensen. Niet op het ondersteunen van mensen die niet meer beter worden.’’ Voorlopig is dit voor mij nog niet van toepassing maar ik zal er een keer aan moeten geloven!

De afgelopen week niet zo'n denderende week gehad qua energie. Veel moe en geprobeerd veel te rusten maar de nachten waren niet om over naar huis te schrijven. Vreemd genoeg was op een andere slaapkamer de nacht doorbrengen wel beter. Sinds onze dochter op kamers elders woont hebben wij gelukkig een logeerkamer waar ik af en toe terecht kan. Ik ben nog aardig zoekende hierin en ook het doseren van mijn energie verdient nog een hoop verbetering. Als de dag begint vergeet ik wel eens mijn situatie en ga dan 'vol in de aanval'. 1 a 2 activiteiten op een dag is wel voldoende dus helaas moet ik af en toe alle goed bedoelde uitnodigingen afslaan. Sorry!
 

2 reacties

Mooi  plaatje bij het praatje ;-) je bent een goede  schrijver Tom.

En bij deze nog maar eens gezegd, diep respect voor hoe je met deze "fase" in jou leven omgaat!!

Groet,

Ruud

Laatst bewerkt: 26/04/2022 - 10:14

Je schrijft goed tom en super fijn dat ik je vandaag zag op het werk !neem mijn petje voor je af,hoe jij ermee omgaat!

Laatst bewerkt: 26/04/2022 - 16:39