Zaterdag 3 september 2022 -Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.....-

Durf niet meer in de spiegel te kijken en eigenlijk ook niet op de weegschaal en elke keer als ik er toch op ga staan denk ik dat deze te weinig aan geeft en deze stuk is. Ik weet natuurlijk wel beter! Zelfs een 2e weegschaal die ik vorige maand had aangeschaft wilde mij nog niet gelijk uit mijn dromen helpen. Het valt soms niet mee mee de waarheid onder ogen te zien maar op een gegeven moment komt die van zelf.

Ons huis staat ook vol met spiegels, groot en klein. Vroeger importeerde ik zelf o.a. -make_up, -badkamer en -muur spiegels  en toen ik hier jaren geleden mee stopte heb ik alle restanten in huis opgehangen. Dus........je komt jezelf hier thuis altijd wel ergens tegen of ik nou wil of niet. Net als met de voorgaande benoemde weegschalen valt dit wel een beetje onder de noemer 'zelfkastijding'šŸ¤£.

Gedurende de hele dag denk ik wel zo'n beetje aan het ziek zijn en dat maakt mijn wereldje ook best wel klein.  Ik merk dat ik minder buiten de deur kom en mijn leventje speelt zich hoofdzakelijk thuis binnen 4 muren af. Een van de weinige vluchtmomenten uit deze kleine wereld is toch even de deur uit (klein wandelingetje), visite, slapen of een goede serie kijken. Veel lachen of op avontuur is er helaas niet meer bij. Het hoort er bij en ben er niet somber of depressief door, ik ben blij met de kleine dingen op mijn pad.

2022 is op vele vlakken een buitengewoon jaar. Zeer zeker voor mij/ons, alle crisissen in de wereld  waar ik soms bij kan denken dat het mij straks niet treft en mij dan heel even afvraag hoe het aan die 'andere kant' is.  2022....een bijzonder jaar om te overlijden.
Maar voorlopig is het alweer de maand september. Nooit mijn favoriete maand geweest daar de zomer dan altijd weer op zijn retour gaat en ik toch wel mijn uitvaart feestje in de zomer had gepland, Het gaat niet altijd zoals gepland in het levenšŸ¤£.

Met de energie gaat het vandaag weer wat minder. Denk dat er komende week wel weer wat bloed bij mag als ik zelf mag kiezen. Toch weet ik niet hoelang men hier mee door kan gaan en hoe mijn lichaam op de lange termijn hier op reageert. Maandag a.s. bij de huisarts maar eens even navragen. Dan weer een updatje!

Het wordt weer een mooi  F1 weekend in Zandvoort

9 reacties

Een mooie zondag voor jou en je gezin, Tom.  

Een beperkte energie kan je niet tegenhouden om deze mooie blog schrijven.

 

Laatst bewerkt: 03/09/2022 - 21:35

Tom,

Geniet van elk moment dat je nog rest. Vergeet de spiegels kijk lekker naar Max in Zandvoort. Hopelijk helpt nieuw bloed nog wat. En na 2022 komt 2023. Less than 90 days, go ......

Laatst bewerkt: 03/09/2022 - 23:06

Dit wordt zeker een mooi F1 weekend en er gaan er meer volgen, hoop dat je er nog van vele mag genieten! En na een mooie zomer maken we ons op voor een prachtige herfst speciaal voor jou! Spiegels zijn niet alleen gemaakt om jezelf te bekijken, er zijn misschien nog wel meer spiegels die gemaakt zijn om achteruit te kijken, tip gebruik je spiegels om achterom te kijken naar al de mooie dingen die je hebt mee gemaakt en hebt bereikt! Fijne F1  zondag en een mooie herfst!

Groet, Ruud

 

Laatst bewerkt: 04/09/2022 - 08:02

Tom ! Jou energie om tijdens jou ziekte geweldige anekdotes te schrijven zullen voor vele bewondering en kracht doen geven ! Super dat je dat onderneemt . Jou beeld in spiegels is niet zozeer van belang maar jou beschrijvingen van je wereldje is bijzonder . Geniet van alle tijd die jou is gegund en vandaag ook van de formule 1 . 
Grote knuffel aan jou en jou liefdes om jou heen ! 

Laatst bewerkt: 04/09/2022 - 08:39

Beste Tom 

Verdorie wat moeilijk allemaal voor jou en je gezin ,echt niet fijn maakt het je ook moe of moedeloos wat voelt een mens zich machteloos dan he ,heel veel sterkte voor jou en je gezin en veel kijkplezier met de formule 1 en een warme groet van mij hesšŸ€šŸŒ»

Laatst bewerkt: 04/09/2022 - 15:56

dag Tom,

hoop dat de huisarts zinnig nieuws voor je had .

als het gaat, zou ik ook nog voor wat extra bloed kiezen

maar er zit weer een extra week op man.

2023 komt steeds dichter bij.

all the best

Laatst bewerkt: 09/09/2022 - 12:20