Maandag 31 januari 2022 -een beetje goed en beetje slecht nieuws-

Het afgelopen weekend het leven maar weer eens goed gevierd. Zoals vermeld in vorig bericht had ik gewoon 'ouwerwets' zin in drank. Ik weet het, niet het beste medicijn in dit geval maar wel lekker! Borrelhapjes, bavet, bier, wijn en enkele likeurtjes  bij de koffie smaakte mij zo enorm goed. Zelfs de volgende ochtend nergens spijt van alhoewel dat in het verleden wel eens anders was. Blijkbaar een goede weerstand op het moment door wat voor reden dan ook.

In het portaal van het UMC stond de volgende dag na mijn scan van afgelooen vrijdag  al de uitslag. De grote vraag was natuurlijk wat er in mijn lichaam de afgelopen 3 maanden was gebeurd. Waren de 3 tumoren (schildklier, long en bekkenbot) gegroeid of misschien verkleind. In dit geval beetje slecht nieuws en beetje goed nieuws. Mijn schildklier tumor was kleiner geworden maar mijn plekje op mijn bekkenbot en long was gegroeid (minimaal). En zo ook op mijn andere long is inmiddels wel wat te zien.
Komende vrijdag gesprek met oncoloog wat dit allemaal voor gevolgen heeft en hoe wij verder gaan. 
Hoe gek het ook klinkt  vind ik het bovenstaande (redelijk) goed nieuws daar mijn schildklier voorlopig niet de problemen gaat geven (moeilijk slikken/eten) zoals eerder benoemd.

Komende donderdag jarig (lang zal die leven 🥳) en  vrijdag bovenstaande resultaten bespreken in het UMCU.

3 reacties

Hi Tom,

 

Goed om te lezen dat je nog van zoveel mooie dingen in het leven om je heen kan genieten, chapeau hoe dan ook, je bent een levenskunstenaar.  Met tumoren e.d. heb ik van zo dichtbij minder ervaring, maar waar ik jou misschien wel een tip in kan geven , omdat je schrijft over het genieten  van likeurtjes bij de koffie of na het eten, is de tip van de dag de "Rusty Nail" voor zover ik je ken weet ik bijna zeker dat jij deze bijzonder zal waarderen. Even googelen voor als je hem nog niet kent. Een simpele cocktail, maar  zoals ik tussen de regels van je blogs lees zie jij ook dat het de details zijn die het verschil maken in het leven. Ben benieuwd naar jou "review"

Groet, Ruud

Laatst bewerkt: 01/02/2022 - 10:01

Ha Tom. Jullie op de foto? Ik realiseer me dat, waar we een gezellig stel mensen zien die genieten van lekker eten en elkaar, in elk geval iemand zit met ongeneeslijke kanker. Zal vast veel vaker zo zijn zonder dat we ons dat realiseren.

Nou. Mooi mens. Zet in op en verder maar weer! 💝

Laatst bewerkt: 01/02/2022 - 10:47

Hoi Tom.

Fijn om te lezen dat het op dit moment goed met je faat

En lekker kunt genieten. Hoop dat je dit heel lang mag doen. Het is je meer dan gegund. 

Mvg Petra 

Laatst bewerkt: 01/02/2022 - 13:54