Donderdag 15 september 2022 -Last dance for Tom-

Lieve mensen,

Al even geleden heeft Tom mij(Zwanetta) gevraagd of ik de laatste blog voor hem wil schrijven. Oei dat is lastig, ik ben geen schrijver maar ach dat is Tom ook niet😉
Alhoewel . ., het blijkt dat hij dat best wel goed kan. Maar beloofd is beloofd.

Het gekke is dat er niets gaat zoals wij dat bedacht hadden. Het plan was dat Tom naar het hospice zou gaan wanneer hij niet meer op zijn benen zou kunnen staan. Maar Tom is een taaie is gebleken en wanneer ga je dan? Te vroeg, te laat? Wanneer is het genoeg?

Dit laatste was vorige week donderdag, het was genoeg maar zo genoeg dat hij niet eens meer naar het hospice wilde. Slechte nachten, veel pijn en andere ongemakken.

“Ik wil niet meer Zwaan” Wat moeilijk en wat raar, wat gaan we dan doen? Toch euthanasie . .

Donderdag 15 september om 10.30 thuis op zijn geliefde bank met ons om hem heen. Zo is het gegaan, zonder pijn, heel rustig. En de zon deed hard haar  best om het zomers af te sluiten.

Dag mijn lieve Tom

 

                                                                                                                                                 

30 reacties

Mijn diepste deelneming . 

Tom's blogs hebben mij altijd geraakt . 
De manier waarop hij omging met zijn ziekte , een voorbeeld voor ons allen .

❤️
Willy

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 11:51

Beste Zwanetta,

Gecondoleerd met het verlies van jouw Tom. En natuurlijk voor alle naasten.

Wat een bijzonder mens is / was Tom. Met zijn leuke manier van schrijven en zijn prachtige verhalen was het een genot om zijn blogs te volgen. 

Opgewekt  naar de eindstreep en zo was hij ook. Uit alles nog iets positiefs halen en snert met sambal eten. En natuurlijk zijn liefde voor golfen. Ik heb echt van hem genoten.

Heel veel sterkte voor de komende tijd en met het verlies van een prachtig mens.

Liefs Mora

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 11:55

Lieve Zwanetta,

Ik heb Tom's blog gevolgd vanaf het begin en met plezier zijn schrijfsels gelezen. Hoewel golven mij niets doet, heb ik met plezier zijn golf uitjes met vrienden gevolgd. Met uiteraard een goed glas naderhand. Opgewekt naar de eindstreep met zijn herinneringen, foto's en verhalen. In al deze ellende heb ik van Tom genoten.

Je bent een gezegend mens Zwanetta, dat je deel hebt mogen zijn van zijn leven. Leef voort, lang, met jouw Tom altijd in je gedachten bij je.

Liefs, Zweef

 

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 13:04

Gecondoleerd met het overlijden van Tom. Wat een levensgenieter was hij. En het was goed om te lezen dat hij dat tot op het laatst heeft kunnen volhouden.  Wat ongelofelijk verdrietig dat hij zo jong al moest gaan.

Heel veel sterkte!

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 13:35

Lieve zwanetta en zoon en dochter van Tom .

Allereerst mijn innige diepe deelneming met het verlies vanjullie zo dierbare man/vader wat moeilijk is dit voor jullie en wat zullen jullie hem missen ,heel veel sterkte gewenst in deze zware tijd 

Ook mijn deelneming aan de verdere familie en vrienden van tom ook voor jullie is het gemis groot en zwaar alle sterkte gewenst

Rust zacht Tom ik hoop dat je rust en vrede hebt gevonden ,waakzaam en dienstbaar voor altijd ,je blogs was ik nog maar pas in begonnen en troffen mij gezien je humor en pracht manier om te beschrijven ik zal ze blijven lezen .

Zeer warme groet hes🎇🥀

 

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 15:47

Ik weet nog hoe Tom mij "betrapte": wie zijn toch die mensen die mijn blogs lezen, het zijn er zoveel! Ietwat schuldig bekende ik dat ik zijn blogs altijd las maar lang niet altijd (meer) reageerde. Mooie blogs, mooi mens. 

Rust zacht Tom. Sterkte Zwanetta en naasten. 

Liefs, Joke

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 16:43

Lieve naasten van Tom, gecondoleerd met jullie verlies.

Vanaf het begin werd ik geraakt door de schrijfsels van Tom. Zoals hij ons op de hoogte hield van heel veel wel en op het laatst toch ook wel wee. Ontroerend mooi.

Dag Tom.

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 19:43

Rust zacht, Tom...

En aan alle geliefden van Tom heel veel sterkte gewenst .

Leslie 

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 22:10

Lieve Tom, meet you on the other side..XXX

Lieve Zwanetta, en naasten van Tom, dank je wel voor je bericht! Gecondoleerd en heel, heel veel kracht en sterkte toegewenst XXX

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 22:14

Lieve T❤️M en Zwaan,

ik brand een kaarsje voor jullie…. Jullie liefde die altijd zal blijven bestaan.
 

Tom, je leeft voort in al onze harten. Dank je wel voor zoveel wat je ons hebt gegeven. En vooral zoveel van JOU. 

heel veel liefde gewenst om zo’n diep verdriet te dragen, Berit 

 

Laatst bewerkt: 18/09/2022 - 23:17

Rust zacht, Tom. Na al die jaren zit je in het hoofd en hart van je dierbaren.

Ik wens vrouw, kinderen en vrienden veel sterkte en steun met het verlies van maatje en vader,

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 07:15

De hemel heeft er een Engel bij 👼🙏❤️🙏👼

Heel veel Liefs & Sterkte  toegewenst 😘😘😘😘

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 07:50

Dag Zwanette,

Gecondoleerd met het verlies van je Tom. "Opgewekt" - tussen aanhalingstekens - heeft hij de finish gehaald. Met jou aan zijn zijde. Met bewondering en een lach heb ik zijn verhalen over zijn ziekte en hoe hij daarmee omging, gelezen. Zo moedig, zo dapper. Ik wens jou en jullie dierbaren alle sterkte en warmte toe om met het grote gemis dat Tom achterlaat, verder te gaan.  Alle herinneringen aan Tom zullen daar ongetwijfeld aan bijdragen! 

Hartelijke groet,

Carolina 

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 08:49

Lieve Zwanetta, wat heb je dat mooi geschreven. Gecondoleerd met t overlijden van jouw/jullie Tom. Jij weet t als geen ander; Tom was een prachtig mens, en is een mooie ziel, in alle opzichten.  Zoals je aan de reacties ziet, zelfs voor mensen die hem niet persoonlijk kenden. Ik wens jullie alle liefs en sterkte en hem rust en licht. Hou elkaar maar stevig vast. Veel liefs, 🙏🏼😘

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 09:34

Mijn oprechte deelneming meteen verlies van de lieve en sterkte Tom. 

Heel veel sterkte en kracht 🌹🍀

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 14:13

Lieve Zwaan en kinderen

Van harte gecondoleerd met het verlies van Tom. Misschien was het voorbestemd zo te gaan. Ik wens jullie 3 het aller allerbeste . De bijeenkomst Donderdag zal warm en fijn zijn. Sterkte op de laatse gang op Vrijdag.

Bob

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 15:13

sayang tom, istirahatlah dengan tenang!

 Ik zal jou nooit vergeten! 

Ik wens jouw vrouw en kinderen, vrienden en familie heel veel sterkte!

Astrid 


 

 

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 15:32

Ons medeleven met het overlijden van Tom, wat heeft hij mooi geschreven hier op kanker.nl. Hij is ongetwijfeld bekende en onbekende  anderen tot hulp en steun geweest door deze toch moeilijke fase ook toegankelijker te maken. Het bewonderen en waarderen waard! Hopelijk geeft het jullie als geliefde naasten ook troost en steun te weten dat er veel mensen meelezen en meevoelen. Veel sterkte de komende tijd!
Namens ons team,
Judith, communitymanager kanker.nl

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 17:41

Beste zwanette en kinderen

Ik keek altijd uit na de verhalen van tom herkende er zoveel in van mijn man die afgelopen maart euthanasie heeft ondergaan

Ook kwam ik erachter dat tom en ik dezelfde werkgever hadden

Heb hem toen verteld dat ik zijn blogs volgde en ik tegen hem zei je moet een boek uitbrengen.

Wat kon hij mooi schrijven 

Fijn dat hij niet langer meer hoeft te lijden 

Wens jouw en je gezin alle kracht en sterkte toe nu en in de aankomende tijd

Rust zacht tom❤️ 

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 18:19

Lieve naasten,

Gecondoleerd met het verlies van Tom. 

Zoals ik hem laatst nog heb geschreven, ik hoop dat ik dat laatste stuk met zijn houding aan kan gaan.. Wat een manier om de dood tegemoet te treden! 

Veel sterkte allen.

Ingrid

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 19:30

lieve familie,
gecondoleerd en veel sterkte en kracht om dit verlies te dragen

Rust zacht Tom...

tine
 

Laatst bewerkt: 19/09/2022 - 19:45

Gecondoleerd met dit zware verlies.

Ben blij dat ik Tom heb mogen kennen en samen met hem nog op de Ben Nevis ben geweest.

Sterkte

Ton Groenhard

Laatst bewerkt: 20/09/2022 - 08:56

Lieve Zwaan,

Gecondoleerd met het verlies van jullie bijzondere man en vader.

Wat mooi om dit thuis te mogen afsluiten, in zijn eigen omgeving. Wij allemaal kunnen een voorbeeld aan zijn positivisme nemen.

Sterkte lieve familie...💔

Laatst bewerkt: 20/09/2022 - 09:02

Het zat eraan te komen maar toch heel erg verdrietig om te lezen dat Tom er niet meer is. Hoewel ik niet altijd meer reageerde heb ik zijn blog vanaf het begin gevolgd. Rust zacht Tom.....

Mijn oprechte deelneming en heel veel sterkte.....

Caroline

Laatst bewerkt: 25/09/2022 - 21:23

Tom.....hij kon zo mooi schrijven, ook ik volgde zijn blog en bewonderde hem enorm. Ondanks alle ellende had hij toch nog die humor. En nu is hij  thuis overleden, met mensen om hem heen die van hem hielden. Mooier kan het eigenlijk niet.  Heel veel sterkte voor de familie in deze moeilijke tijd.

Laatst bewerkt: 26/09/2022 - 09:38