Dinsdag 5 juli 2022 -Zwijgen is goud-

Het is lekker rustig in huis want ik ben al een week of 2 mijn stem kwijt. Nu heeft de radiologe hier vorige week naar gekeken met een camera via mijn (te kleine šŸ¤£) neusgat helemaal m'n keel in. Als je corona-testen gewend bent is dit toch een maatje of wat groter en langer en dat is letterlijk en figuurlijk even slikken. Wel leuk om mee te mogen kijken op het scherm  hoe dat er van binnen uitziet. Ook mooi hoe je stembanden eruit zien en bewegen, althans als ze het doen. Bij  mij maar de helft en dat is een vreemd gezicht.

Helaas gaat de communicatie thuis niet echt vlekkeloos met mijn geliefde vrouw die de laatste tijd aardig hardhorend is (zij vind van niet!) en ik denk als dit nog zo lang gaat duren wij beide gebarentaal moeten gaan leren. 1 gebaar ken ik al, die heb ik jaren geleden van haar zelf geleerd en dat is:  'mag ik'. Die zal dan  ook in de toekomst veelvuldig gebruikt gaan worden.

Inmiddels, na 9 maanden dat we nu onderweg zijn,  30.000  'hits' op mijn blog. Nooit zoveel verwacht maar om heel eerlijk te zijn weet je natuurlijk in het begin ook niet wat je kan verwachten. Wie wil nou zo'n verhaal lezen van een zieke ouwe  vent en dan ook nog 9 maanden lang. Dan moet je die vent wel heel aardig vinden.  Bij deze dank voor alle steun die ik de afgelopen periode  van jullie allen heb mogen ontvangen.

Wel vind ik sommige contact momenten via app/mail/sms/facebook lastig als ik  weer eens de vraag krijg met  "hoe gaat het"   en verder niks. Ik kan hier zo weinig mee en ik moet aanvoelen of men echt geĆÆnteresseerd is of dat het meer beleefdheid is. Lekker makkelijk ook en het  geeft een soort "verplichting"  om dan uitgebreid verslag te doen en daar heb ik na de zoveelste keer "hoe gaat het"  niet altijd meer zin in.  'Sorry, no hard feelings'!  

Inmiddels ben ik sinds begin juni 6-7 kilo kwijt en dat vind ik wel een beetje hard gaan. Eten en drinken smaakt mij niet en dat heeft natuurlijk zijn weerslag op mijn gewicht en atletische vormen. Het heeft dan wel 1 klein voordeeltje, ik heb inmiddels een (bijna)  gezonde BMI want met 88 kg en 174 cm lang was deze BMI voorheen niet zo best volgens de medici. Stiekem weten wij dit allemaal natuurlijk wel! Nu zit ik op 78,1 kg en dus -10kg vanaf mijn zwaarste ooit! En oh ja, de kleding die ik ooit on-line heb gekocht en te klein/te strak leek past nu wel. Zo zie je maar, elk nadeel heb z'n ...........

De afgelopen week was niet mijn beste. Veel last gehad van een soort benauwdheid en aardig last van mijn nek/hals. Al maanden ben ik zoekende  naar een goede ondersteuning in bed voor mijn nek/hals. Ik heb alle Tell-Sell en al die andere vervelende matras/kussen reclames al aangeschaft maar niks helpt mij van de pijn af. Nu gebied mij te vertellen dat voor mij ziek zijn ik ook al lang zoekende was naar het ideale kussen.

Inmiddels slaap ik bijna zittend/rechtop daar horizontaal alleen maar pijn doet. De morfine/paracetamol heeft hier weinig positief effect op en toch deze week maar ( weer) contact gezocht met het UMC. Conclusie: morgen gelijk weer een MRI-scan daar de eerder geplande ergens eind augustus toch wat te ver weg is. Blijkbaar willen ze toch meer weten en ondanks dat ik wel onder de categorie proefdieren val vind ik het wel een fijne gedachte dat ik weer door de scanner heen mag. Ik heb dus weer een leuk uitje morgen. Ik ben benieuwd, jullie ook vast....toch?

Oh ja, tot slot: ik heb ook een nieuwe tattoo laten zetten. Ik vind hem wel mooi met zo'n Geisha!

Welterusten!šŸ„±
 

11 reacties

Weer spannende dagen dus na de MRI, zorgelijk!

Ik moet wel zeggen dat je nog een goddelijk lijf hebt voor een tamelijk  zieke man van 62 šŸ˜‡. 

Laatst bewerkt: 06/07/2022 - 01:57

Hoi Tom,

Twee zaken die mij en natuurlijk ook jou bekent voor komen uit onze tijd bij de Mariniers.  Allereerst de les arm en handsignalen in het veld.....en daarna nog even "zaaien" over een tattoo. Hou je taai

Groet,

Ed

Laatst bewerkt: 06/07/2022 - 12:49

Hi Tom

bijzonder mooi open zoals je schrijftšŸ‘Œ
respect voor jullie en de humor er maar inhouden fantastisch šŸ˜ 

hoop dat scan meevaltšŸ€

lieve gr

je oude puber vriendinšŸ™ˆšŸ˜‚

 

Laatst bewerkt: 06/07/2022 - 13:11

Dank Mama1961. Nu maak je mij toch wel nieuwsgierig wie achter deze pseudoniem zit. Kan je een hint geven???šŸ¤£

Laatst bewerkt: 06/07/2022 - 14:22

Hi Tom

Dat  is mijn wachtwoordšŸ˜‚šŸ˜‚

ging iets foutšŸ™ˆ

 

lieve gr

Ans Nuijten je weet wel van heul lang geleden 

Laatst bewerkt: 10/07/2022 - 23:00

Zo humoristisch weer Tom! Prachtige tattoo!

15 augustus is weer herdenking, wrs. nu in de observant voor als je zin en puf hebt.

Groeten

Laatst bewerkt: 06/07/2022 - 15:31

Wel weer spannend die onderzoeken.maar je blijft je humor houden,ik kan daar alleen maar me pet voor afnemen.

Gr willeke

Ps mooie tattoo

Laatst bewerkt: 06/07/2022 - 15:51

Weer een mooi verhaal. Dank je daarvoor. Bijzonder mooie tatoeage van die geishašŸ‘ mooi bedacht met die tepel van jou šŸ¤£

Hou je taai...

Laatst bewerkt: 06/07/2022 - 16:50