En dan nu ........... mijn rechter borst

Zoals ik eerder al schreef kreeg ik na de operatie tijdens een controle het bericht dat er bij toeval een vlekje was gezien in mijn rechter borst. Dus daar ging ze weer, ik wist niet welke onderzoeken ik zou krijgen dit hoorde ik pas in het ziekenhuis. Wat mij verteld werd was dat er een mamografie en een echo zou worden gemaakt. Nu heb ik niet van die grote borsten, met een beetje fantasie is het een Btje. Dus ik dacht die van mij blijven nooit hangen in dat mamoding. Maar met een beetje trekken en duwen zaten ze toch knel en werd de mamo gemaakt. Wow dat voel je, ik had natuurlijk nog die gekneusde ribben links dus ik vond het niet echt heel fijn. De echo was gelukkig pijnloos en was zo gebeurd. Toen de echo klaar was en ik van de tafel af wilde kwamen er ineens nog wat dames in witte jasen de behandel kamer binnen, in totaal stonden er toen ineens 5 dames om me heen. 1 van deze dames vertelde mij dat ik nog even moest blijven liggen want ze wilde nog even wat hapjes uit mijn borst halen. Ik moet er even bij vertellen dat ik voor de grootste vent niet op de vlucht sla maar naalden......... dat is een heel ander verhaal. En die angst voor naalden was blijkbaar in mijn dossier terecht gekomen vandaar de hulp troepen. Nou daar ging ik, er kwam een dame bij mijn handen staan en pakte die vast een andere stond bij mijn voeten en weer een ander had die naald vast, een dame keek op de monitor en de laatste dame hield mijn borst vast. Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijzelf, ondanks de angst en natuurlijk al die vrouwen, toch over kon geven aan het onderzoek en de hapjes uit mijn borst heb laten halen. En toen het klaar was mocht ik in het ziekenhuis blijven wachten op de uitslag. Dat is lastig er gaat van alles door je heen en je hoopt uiteraard dat het goed uitpakt maar ik dacht hoe groot is de kans dat je na een kwaadaardige tumor ineens een goedaardige zou hebben. Ik werd na 55 minuten geroepen door de arts, ze keek me aan en vertelde mij het is een fibro-adenoom dus een bindweefselknobbel een goedaardige tumor.  Wooow echt........ ik was super blij ik kon het amper geloven wat was ik blij. Uitraard moet ook dit in de gaten gehouden worden en als hij groeit of als ik last krijg dan kijken ze opnieuw. Ha deze dame mocht blij naar huis. Eenmaal thuis gekomen en nadat ik deze goede uitslag aan wat familie had doorgebeld zat ik een beetje wezeloos op de bank. En daar gaat de telefoon, het ziekenhuis wilde me toch nog even spreken ik zou worden door verbonden met de arts. En ja hoor naast dat ze deze fibrodinges hadden gevonden bleken er ook, weliswaar nu nog minuscuul maar toch zorgewekende cellen in mijn borst te zitten. Dus daar ging mijn goede bui, er werd me uit gelegd dat ik voorlopig om de twee maanden moet worden onderzocht. En als er scans gemaakt moeten worden van mijn overgebleven long ze dan ook direct mijn borsten weer gaan onderzoeken. Dus op dit moment heb ik nog steeds twee borsten en in een daarvan zit een fibro-adenoom en zorgelijke cellen. Dus mijn verhaal word opnieuw vervolgt. Op 8 oktober mag ik weer door de scan......... het blijft spannend maar we blijven knokken.