Wees niet bitter

De definitieve uitslag van de operatie was MAXIMAAL slecht. Meerdere kleine buikvlies uitzaaiingen (witte specs) zijn waargenomen. Te klein voor het oog en scans, maar niet voor het vergrootglas. Nog wel een goed moment (ook gezien mijn prima conditie) om HIPEC te proberen.

Maar dan moet wel mijn lever schoon zijn, waar de CT vorig maand al veel afwijkingen liet zien, die te klein waren om te beoordelen. Maar als je weet dat mijn type kanker normaal eerst naar de lever gaat en dan pas verder gaat kijken...... en dat buikvliesuitzaaiingen in 97% gezelschap hebben in long en/of lever, dan heb ik schat ik zo'n 0.5% kans in dat de lever toch goed is, of behandelbaar met RFA.

Ik ga vrijwel zeker de laatste week in van mijn leven waarin ik nog een heel dun flintertje hoop (HIPEC) mag koesteren in mijn handen. Volgende week woensdag een MRI om duidelijkheid te scheppen over de lever. Uitslag donderdagmiddag laat. En daarom waarschijnlijk een kortdurend palliatief traject, als dat nog van de grond komt.

Ik ben nog een bofkont wanneer ik zes maanden krijg, waaronder een paar goede maanden. En niet alleen maar wachten en wegteren in een bed in de huiskamer en later in een hospice (ivm de kids).
Mijn rouwdienst heb ik al aardig uitgedacht vorig maand, en vanmiddag kreeg ik een idee voor mijn grafschrift:

"Wees niet bitter"





3 reacties

Pfff...dat niet bitter zijn lijkt me gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wat een enorme donderslag moet dit voor jullie zijn zeg! Godsamme wat een kloteziekte is dit toch! Zo ontzettend wreed en oneerlijk voor jou, voor je jonge gezinnetje.... Houdt elkaar stevig vast, zoek steun en houvast bij elkaar en ik wens jullie ongelooflijk veel kracht toe om hier mee om te kunnen gaan. Heel veel sterkte ook en heel veel liefs, Rita.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hallo Vincent.

Wees niet bitter. Maar nu mag dat even wel hoor , wat een enorme tegenslag.
Probeer de hoop op de 0.5% vast te houden , maar ik realiseer me ook wel dat dat niet eenvoudig is.
Meer valt er niet te zegeen....ik duim mijn duimen al blauw om diverse redenen dus duim ik ook voor jou.
Heel veel sterkte gewenst 
.gr Corrie 
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Wat een enorme klap voor jou en je gezin. Wat een afschuwelijke sluipmoordenaar is deze rotziekte toch. Ik wens jou en je gezin heel veel kracht om dit rot nieuws te verwerken. Nu een onnoemelijk zware spannende week voor de boeg. Heel veel sterkte met elkaar en ik zal hard duimen en mee hopen met jullie. Groetjes, desi
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51