The return of the liver

Mijn lever is terug! Na vier weken met voortdurend te hoge leverwaardes in mijn bloed is het tij eindelijk gekeerd. In de week waarin ik nota bene Oxaliplatin toegediend kreeg naast het slikken van Xeloda, zijn ASAT en ALAT zo wat gehalveerd en nu slechts 1,5 tot 2x te hoog. Deze ontwikkeling levert een nieuwe aanwijzing op voor het recherchewerk dat in het blog "de Cock met C-O-C-K" beschreven is.

Hoewel de schade aan mijn lever primair veroorzaakt zal zijn door de chemo, is het veel te trage herstel wellicht te verwijten aan de maagzuurremmer Pantoprazol. Over dit middel had ik tijdens kuur 1 niet de beschikking en mijn leverwaardes waren na kuur 1 prima. Vanaf kuur 2 ben ik dit regelmatig gaan slikken en uitgerekend tijdens de week waarin het herstel duidelijk doorgezet heeft heb ik het middel slechts 1x geslikt. En laat de bijsluiter nu nadrukkelijk waarschuwen dat het middel niet gebruikt mag worden door patiënten die eerder leverproblemen gehad hebben, maar ook dat het middel niet (meer) gebruikt mag worden wanneer de leverenzymen in het bloed verhoogd zijn..........

Is natuurlijk in de eerste plaats een gemiste kans dat ik zelf -ondanks mijn vele studie uren - niet op het idee ben gekomen om de bijsluiter eerder helemaal uit te pluizen. Maar is denk ik ook wel iets wat eerder afgewogen had moeten worden door de behandelend specialiste.

"The return of the liver" brengt mij ook op de nieuwe Star Wars film die half december in première gaat. Een film die ik graag wil zien, maar laat ik uitgerekend op dat moment zeer waarschijnlijk nog op de Intensive Care liggen (na de HIPEC operatie). Ik zal tijdens de twee of drie weken dat ik logeer in het ziekenhuis goed moeten oppassen dat ik niet teveel "spoilers" lees op internet, wanneer ik de film ergens in januari/februari onbevangen hoop te zien in de bios.

Voor een veel grotere Star Wars fan, de 32-jarige terminale kankerpatiënt Daniel Fleetwood, zou de première zeker te laat komen. Een oproep op Facebook/Twitter (tag: ForceForDaniel) werd al snel een hype op internet met als resultaat dat hij twee weken geleden, vijf dagen voor zijn dood, de film thuis al heeft mogen zien. Een mooi gebaar.

Zijn vrouw sluit haar dankbetuiging voor het in vervulling gaan de laatste wens van haar man als volgt af:

"Today the wonderful Disney and Lucasfilms made his final dream come true, in the amazing typical Disney way, they really do make dreams come true! Lastly I want to thank ALL the amazing people who helped make this happen, thank you beyond words!!! May the force be with you all,”

Ik wens iedereen die mijn blog leest ook "The Force" toe, ook al denk ik daarbij aan een Kracht waarvan ik geloof dat Deze -hoewel even onzichtbaar als the Force uit Star Wars - daadwerkelijk in onze wereld aanwezig is en ons lief heeft.


2 reacties

Hoi Vincent

Ik heb bewondering voor jou, hoe je met alles omgaat!! Je hebt ook al heel wat meegemaakt en ondanks alles blijf je toch nog positief!! Dat is jou kracht!! Probeer dit vol te houden, ook al is dit soms wel moeilijk!! Succes toegewenst met je Hipec operatie!! Ik wens je het allerbeste toe!

gegroet Maria



Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Vincent, ik sluit me geheel en al aan bij Maria haar woorden! Echt diepe bewondering voor jouw positieve instelling. Fijn dat je dit wilt delen met ons.
Groet Maria (die andere dus)
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14