In de wachtkamer (korte update van Countdown)

De looptijd van de Countdown naar de uitslag van de CT's is verlengd naar maandag (kleine kans vrijdagochtend). Voor mijn gevoelens daarbij: zie het blog van vanmorgen.

Wel kreeg ik net te horen van het Antoni dat mijn CEA waarde gestegen is naar 3 vanaf de 1,3 kort voor de operatie in juli. Niet erg schokkend dus gelukkig***, ook al zou ik graag die 1 weer terug op het scorebord willen hebben nu de primaire tumor opgeruimd is.

Morgen het gesprek in het lokale ziekenhuis over de inzet van systemische chemo. De ironie is dat de lokale arts die ik te spreken krijg tussen 2008-2011 mijn moeder heeft behandeld voor de ziekte van Kahler. Wordt dus een bijzonder weerzien.

De gemiddelde leeftijd van mijn collega kankerlijders in de wachtkamer van het Antoni voor de CT scan was wat aan de hoge kant: ong. 55, 70+, 70+ en 80+. Maar op welke leeftijd ook de kanker je weet te vinden, het blijft triest. Om maar niet te spreken van kanker bij kinderen.


***) de normale CEA waarde voor niet-rokers ligt tussen de 0 en 5, voor rokers tussen 5 en 10. Het is een indicator voor zowel ontstekingsprocessen als tumoractiviteit. Vooral de ontwikkeling in de tijd (trend) is belangrijk om te weten, de absolute waarde zegt niet heel veel. In mijn geval had ik b.v. een darmtumor van 5cm + buikvliesuitzaaiingen in mijn lijf i.c.m. met een lage CEA waarde. Omgekeerd kan iemand een vrij hoge waarde hebben, maar toch geen kanker hebben.

1 reactie