Boven mijn bed

De stukken appeltaart (zie blog Nerd) van afgelopen week waren nauwelijks nog gezakt , toen ik vandaag de details van de CT-scan op schrift kreeg te zien. Zoals gezegd in dat andere blog had ik verwacht vast nog wel een of twee haken en ogen te vinden, dit was tenslotte bij al mijn andere officiële verslagen van scans het geval.
Maar...... ik heb niets kunnen vinden (ik ga het bijna jammer vinden...) wat mij al niet verteld was in het Antoni van Leeuwenhoek.

Wat er wel in opvallend in staat is het woordje "geen". De liefhebbers van medische gebrabbel mogen hieronder meetellen, evenals de Scrabble of Wordfeud spelers die nog een of twee woorden van 15 letters zoeken met een Y:

CT Thorax (Borstkas)
  • Geen axillaire, mediastinale of hilaire lymfadenopathie
  • Geen suspecte focale intrapulmonale laesies
  • Ossaal geen suspecte laesies
  • Geen pleuravocht of pericardvocht

CT Abdomen (Buik)
  • Parenchymateuze bovenbuikorganen tonen geen aanwijzingen voor pathologie.
  • Geen aanwijzingen voor lymfadenopathie
  • Geen vrij vocht
  • Rest colon toont geen aanwijzingen voor pathologie
  • Geen aanwijzingen voor deposities
  • Ossaal geen suspecte laesies

10x GEEN ! De conclusie luidt dan ook:

"Geen aanwijzingen voor recidief, lymfadenopathie of metastasen"

In het verslag staan ook een paar zinnen zonder het woordje 'geen', maar daarin worden de reeds bekende cysten in de lever genoemd en een wat grote milt. Dat laatste is waarschijnlijk een normale reactie op Oxaliplatin, dus niet spannend op dit moment. Ook de aangetroffen granulomen in beide longen kunnen geen kwaad (goedaardige kleine gezwellen vooral gevuld met afweercellen).

Het blijft helaas een feit dat zo'n prachtig verslag geen enkele garantie biedt voor de toekomst. De chirurg gaf ook aan dat de operatie en chemo weliswaar gericht zijn geweest op genezing, maar dat het hoge aantal foute lymfklieren dat destijds rondom de darmtumor zat en het hele foute kankerceltype (zegelringcellen) het nog steeds een moeilijk verhaal maken.

Maar dat neemt niet weg dat ik nu sterk de neiging heb om het verslag op A3 formaat te printen, in te lijsten en boven de bank of mijn bed te hangen! (Goed idee van je A. !)









3 reacties

Boven je bed EN op billboard langs de grote snelwegen!
Top nieuws Vincent, het maakt me blij zulke mooie berichten van een mooi mens, want dat vind ik je!
Dikke kus
Gerdine
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Heerlijk!!! Gefeliciteerd!!!! In dit geval hoe negatiever hoe positiever. Knuffel. Joke & Tom
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Boven je bed naast de tekeningen van je kinderen, klinkt als een goed plan. En even een tijdje dit moment laten bezinken, jump into the black hole, it's time to "exhale" , life needs to go on, but all in good time. Enjoy enjoy enjoy now! ( en kiki bertens kijken🙃)
Goed hé!

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14