Bingo!

Gisterenmiddag het Antoni uitgebreid telefonisch gesproken, was nuttig. Zo blijkt dat de laatste CT's die mijn HIPEC ingreep kunnen blokkeren staan gepland tussen de derde en vierde ronde chemo. Dus begin november al en niet aan het einde van de vier kuren. Helemaal prima, want zo hebben die krengen minder tijd om elders in mijn lichaam eventuele nieuwe ellende te veroorzaken die gezien kunnen worden met een CT.
Wanneer ik de laatste CT-horde weet te passeren krijg ik kort voor de operatie nog wel een testdag voor lichamelijke en mentale fitheid, maar daar heb (voor de verandering!) wel alle vertrouwen in. Verder krijg ik een kopie van mijn dossier zodat ik lekker zelf nog wat dingen kan uitzoeken.

Vandaag, een dag eerder dan eerst de planning was, mogen beginnen aan het eerste rondje CAPOX De vijf uur aan het infuus ben ik goed doorgekomen, ik moet zeggen dat ik vooraf meer bevreesd was voor allerlei verplichte social talk met kamergenoten, maar dat was onterecht. De grootste tijd heb ik de kamer gedeeld met een wat oudere dame (en haar echtgenoot) die (voor haar helaas) te beroerd was om zin te hebben in een gesprek over drie keer niks.

Verder had de dagverpleging het prima idee om mijn afspraak later deze week met een diƫtiste, te vervroegen naar vanmiddag, wat lukte qua planning. Fijn dat mensen met je meedenken en flexibiliteit tonen! Enige tegenvaller was dat de chemopillen bij de ziekenhuisapotheek lagen te wachten, maar dat vier middelen ter ondersteuning en bestrijding van o.a. misselijkheid doodleuk 1500 meter verderop bij mijn vaste apotheek opgehaald moesten worden. Was dan wel weer goed voor mijn voornemen om zoveel mogelijk te blijven te bewegen tijdens de chemokuren. Elk nadeel heeft een voordeel, niet waar?

Vanavond alle lange bijsluiters bekeken en besloten om een spelletje Bingo te gaan spelen met ze. Ik ben benieuwd of ik straks alle "vaak voorkomende" bijwerkingen kan afkruisen! Het begin is al veelbelovend en dan moet de Xeloda nog gaan werken die ik een paar uur geleden geslikt heb! Alleen al door de Oxaliplatin (een miezerige 260 mg) rollen de volgende (nu nog vrij lichte, straks zal dat erger worden) verschijnselen uit het Chemo-Bingo apparaat:

- lichte koude sensatie infuusarm VINK "Koude"
- Vink "Kaakkramp" (best irritant)
- Vingertoppen vooral die van infuus arm: tintelingen bij o.a. aanraken metaal, het buiten zetten van het vuilnis en nog wat "niet warme" klusjes VINK: Neuropathie
- handen wassen met koud water is een gewoonte die ik erg snel ga afleren (jammer, "Koude" had ik al)
- Doofheid bovenlip alsof ik door de tandarts verdoofd ben geweest (jammer, Neuropathie had ik al)

Ik ga de komende dagen dus goed opletten zodat ik meer vakjes op mijn "grote bingokaart met bijwerkingen" af kan vinken, BINGO BINGO!

PS 1: Oh ja, ik was vanavond beetje onpasselijk dus ik vind dat ik het kruisje "Misselijkheid" ook kan zetten, een beetje vals spelen mag toch ;-)

PS 2 : De hoofdprijs van mijn eigen potje Chemo Bingo is zolang HIPEC op tafel ligt nog steeds genezing, ook al zijn zelfs na HIPEC de kansen beperkt, o.a. door een ongunstig type kankercel.