Even helemaal niks

Lieve lotgenoten, vorige week heb ik nog een second opinion  aangevraagd bij een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in borstrecontructie. Ik wilde meer informatie over lipofilling vanwege mijn litteken welke vastzit aan mijn spier/bot. Ze vertelde mij dat het wel mogelijk was maar dat er veel haken en ogen aan vast zitten.  Ook heb ik informatie gekregen over de Diep Lap reconstructie. Dit is een hele mooie manier om van eigen weefsel een borst te maken. Maar is best wel een hele grote operatie. Dit alles heeft me tot nadenken gebracht. Ik merk eigenlijk dat ik op dit moment een beetje ziekenhuismoe ben. Voorlopig vind ik het wel even goed zo. Van het litteken heb ik wel last maar valt goed mee te leven. Ik weet  nu dat als ik meer klachten krijg er mogelijkheden zijn om dit te verhelpen. Maar voor nu voorlopig helemaal niks....

7 reacties

Dat kan ik me heel goed voorstellen, Corrie. Gewoon de tijd en rust nemen. De tijd zal het leren of je het alsnog wilt laten doen.
Sterkte, Hanneke

Laatst bewerkt: 11/09/2019 - 10:22

Jazeker, ik kan het nu goed met rust laten. De fysio maakt het littekengebied wat soepeler. En voor nu helpt dat goed. Wat kan jij trouwens mooie gedichten schrijven. Die laatste was ook weer zo pakkend. Lieve groetjes Corrie xxx

Laatst bewerkt: 12/09/2019 - 14:30

Hoi Alise, ik heb gezien dat er al een discussie over geweest is. Het is fijn om ervaringen van anderen te lezen. Gister ook iemand gesproken die de Dieplap heeft gedaan. Voor mij toch voorlopig even niet. Voor jou 2 spannende dagen nu....ik leef met je mee. Liefs Corrie

Laatst bewerkt: 12/09/2019 - 14:34

Hoi Corrie net als jij heb ik ook zo mijn twijfels “wel of niet” een borstreconstructie. Ik heb in november een afspraak bij een plastic chirurg, maar meer voor informatie. Ik kan pas in 2020 voor een reconstructie, dus weet niet wat ik ga beslissen. Ik heb behoorlijk last van alle bijkomende klachten. Ik heb ruim de tijd om na te denken. 

Ik zou zeggen neem ook je tijd om eerst goed te herstellen, het is immers jou lichaam. Sterkte meis!

warme groet Cecylia

Laatst bewerkt: 12/09/2019 - 10:15

Hoi Cecylia, bedankt voor je reactie. Ik heb gister iemand gesproken die de Dieplap heeft gedaan. Zij is er heel blij mee. Omdat mijn klachten nu meevallen laat ik het even op zijn beloop. Ik word nu om de 2 weken gemasseerd zodat het weefsel soepeler wordt. Dat helpt wel. Hopelijk blijft het ook zo. Zo te horen heb jij wel meer klachten?

Laatst bewerkt: 12/09/2019 - 14:40

Beste Corrie, nadat we elkaar de afgelopen donderdag ontmoet hebben, heb ik vandaag jouw blog opgezocht. Het is eigenlijk de eerste keer dat ik naar de blogs kijk. Ai wel veel gemist. Maar dat ga ik goed maken hoor!

Je dilemma snap ik heel goed. Ik heb zelf ook voor de keuze gestaan om wel/niet reconstructie te laten doen. Bij mij gaat het om reconstructie van beide tepels en een uplift van de niet-bestraalde borst. Ik heb er een tijd over na moeten denken maar ben uiteindelijk net als jij tot de conclusie gekomen dat ik het niet doe. De uplift voelde als 'snijden in gezond vlees" en de tepelreconstructie bleek maar beperkt te kunnen vanwege infectiegevaar van de bestraalde borst. En is ben ook echt ziekenhuis-moe. Ik ben er helemaal aan toe om m'n leven weer te gaan leiden. Ik ben nog steeds blij met m'n besluit.

warme groeten

Marjan

Laatst bewerkt: 21/10/2019 - 14:12