Wat doet zuurstoftherapie...

Je ademt 100 % zuurstof in onder verhoogde druk. Door de verhoogde druk kan het lichaam ongeveer 12.5 maal zoveel zuurstof in het  bloedplasma opnemen als normaal. Daardoor worden de weefsels waar te weinig zuurstof komt beter van zuurstof voorzien.

 Het plasma  gaat naar de gebieden waar er schade is. In die gebieden worden er nieuwe vaten gemaakt waardoor er een betere doorbloeding ontstaat. Wanneer er klachten zijn zoals fibrose, pijn, oedeem, wonden die niet genezen, bloed plassen, ontstaan door bestraling  kan dit alles  pijn en veel problemen geven, gelukkig niet bij iedereen. 👍Het schijnt dat 10 tot 15 % van de patiënten last krijgt. Je kunt echter vanaf 6 maanden tot wel 12 jaar na de bestraling nog klachten krijgen.

Het probleem ontstaat bij de  bestraling van een tumor  hierbij wordt ook het gebied eromheen geraakt. De kleinste haarvaatjes verdwijnen in het bestraalde gebied. Reserve cellen worden stilgelegd, dit zijn de stamcellen die voor vernieuwing en onderhoud van de cellen moeten zorgen. Het lichaam gaat dan bindweefsel maken om het weefsel te herstellen  met tot gevolg fibrose.

Waar is HBOT goed voor;                      Bij  late bestalingsschade  kan HBOT helpen bij schade aan de  weke delen, spieren, huid,  borst hoofd-hals, blaas, darmen, geslachtsorganen, wonden, infectie, necrose en bij oedeem.  Ongelofelijk HBOT kan bij veel van deze problemen helpen. Gek genoeg wordt je als je begint  met bestraling vaak niet eens verteld wat dit  kan betekenen voor de toekomst! Vaak sta je na een lange tijd na bestraling niet eens  meer stil  wat de oorzaak kan zijn van lichamelijke problemen die je plots krijgt. 

Daarbij bestaat de HBOT al lang, maar  veel artsen en specialisten hebben er nog nooit van gehoord. Hoe moet de patiënt er dan achter komen, vaak door toeval en  van horen zeggen!

Maar ik zit erin.  😘😘

 

 

2 reacties

Hoi Kees,

Ik hoor goede ervaringen in de tank. Wonden die  na een lange tijd eindelijk   dichtgaan. Een patiënt  had geen stem meer, kon weer praten na een week of 6 inde tank. Een andere patiënt had gynaecologische ca, waardoor bestralingschade en kon bijna niet meer lopen, ook zij had er flink baat bij en was weer flink aan de wandel. Een paar mannen die klachten hadden na prostaat ca, hadden na 8 weken nog geen resultaat en moesten nog langer in de tank. Het resultaat is dus heel wisselend. En hoe het op de lange termijn is weet ik natuurlijk ook niet maar ik ga ervoor.

Jij succes in de toekomst en fijne dagen.Hartelijke groetjes namens nooit gedacht

 

 

Laatst bewerkt: 25/12/2019 - 17:19