Oke we gaan weer verder!!

Het is behoorljk tegen gevallen de afgelopen periode. Ik dacht na een paar dagen weer aan het werk te kunnen, is niet gelukt dus. Ik was doodop, lag alleen maar op de bank. Dan ga je nadenken, eigenlijk wel logisch die vermoeidheid. 3 operaties binnen een jaar. Maar ik wilde zo graag, ik besluit mjj ziek te melden met pijn in  mijn hart. Ik zou niet in de zorg gaan staan, maar administratieve werkzaamheden. Ik voel mij vervelend, wil mijn collega's niet met mijn problemen lastig vallen.

Ik merk in de loop van de tijd dat de zwelling in mijn borst afneemt, de deuk laat zich weer zien.  Het is een zielig borstje. De lipoflling heeft gedeeltelijk geholpen. De pijn in het littekenweefsel is iets afgenomen. De steken in mijn borst zijn erger geworden, ik sta echt krom van de pijn soms. Ook  de plek waar de drain heeft gezeten die is behoorlijk verhard. In de ochtend met wakker worden heb ik last van mijn ribben.  De laatste operatie heeft niet veel opgeleverd.

Afspraak bij de plastisch chirurg volgt, ze is het met met mij eens, wel ziet ze iets meer volume, ik zie het niet.😐 Ze maakt foto's voor in het dossier en geeft aan dat ze niet nogmaals een operatie aandurft omdat ze bang is dat de pijn dan mogelijk nog meer gaat toenemen.

Ik ben teleurgesteld en ga naar huis in de hoop dat het misschien nog iets verbeterd. Ik mag altijd terug komen

Ik heb nachtdienst en besluit te googelen voor fysio, mogelijk geeft dat verbetering. Ik stuur een mail naar mijn plastisch chirurg, goed idee zegt ze. Raar dat ik daar zelf op moet komen😗

Tijdens mjjn nachtdienst verstuur ik een mail naar een  fysiopraktijk, gericht aan een oncologische fysiotherapeut. In de middag heb ik al antwoord, het is een vrouwelijke therapeut..fijn!

Ze geeft aan dat ze zeker wat voor mij kan betekenen, de volgende dag kan ik al terecht. Ze onderzoekt mij, voelt en kijkt naar mijn houding. Alles is verkleefd zegt ze, je houding is verkeerd. Je bent je houding gaan aanpassen. Ze geeft aan dat ik veel oedeem heb, ik krijg een behandeling. Het doet vreselijk pijn, ik hou mijn adem in en blaas langzaam uit, zo hou ik het vol. Ik krijg oefeningen mee, over 1 week terug komen zegt ze. 

Je zult het niet geloven maar al na 2 behandeling waren de steken weg, mijn borst werd soepeler, de oedeemzakjes verdwenen door lymfedrainage. Ongelofelijk toch, ja zegt mijn therapeut "Wij worden vaker niet ingeschakeld door het ziekenhuis"

Jammer hoor en echt  belachelijk dat je daar als patiënt zelf achter moet zien te komen!! 

Zo zie je maar...ga altijd zelf op onderzoek uit👍👍