Eindelijk gebeurt er wat!!

De dag erna word ik idd gebeld door mijn  oncoloog. Ze heeft overleg gehad met collega's oncologen en de longspecialist. Ik krijg van de oncoloog te horen, dat  gezien mijn koorts die iedere dag tegen de 40 oploopt, dat de laatste 2 chemo's voorlopig onhold staan.  Ik baal ervan maar het is niet anders. Ik krijg een afspraak voor een pet-scan,  6 uur van te voren moet ik nuchter zijn, 2 uur van te voren moet ik 2 lt. water drinken. Aldus gedaan... Ik ga naar het ZH en word meteen opgehaald. Een infuus word geprikt, blds wordt geprikt, deze is goed . Ik moet op een bed gaan liggen en  krijg via het infuus een radioactief stofje toegediend. Ik moet een uur stil blijven liggen. Ik ben bang om te hoesten  en heb een Fisherman in mijn mond. Wat heb je in je mond vraagt de vpk, een Fisherman zeg ik. Is dat suikervrij vraagt de vpk, waarop ik aangeef ja dat klopt. Weet je dat zeker zegt hij want anders kan het onderzoek niet doorgaan. Hij geloofde mij op mijn blauwe ogen🤣🤣.  Ik krijg nog een codeine 10 mg. tablet van hem, erg lief maar dat helpt niet meteen, duurt wel een uurtje 🤣. Ik was wel bang dat het onderzoek nu verpest zou zijn, ik had nl ook een kauwgompje (suikervrij)  gegeten!! Je weet maar nooit..... Na dat uurtje moest ik goed uitplassen, en ik  start met de pet-scan.

De dag erna moet ik op advies van de longspecialist een bronchoscopie en een longspoeling (BAL) ondergaan, dit onder een roesje. Ik heb mij al even ingelezen pffffff heftig🤔,  er gaat een bronchoscoop met een cameraatje naar binnen, dit om afwijkingen op te sporen. Met de longspoeling spuit de arts wat vloeistof in de long en zuigt de vloeistof weer op. Dit om te zien wat voor cellen en bacteriën er in het spoelvocht aanwezig zijn. Een infuus wordt geprikt voor de Dormicum.

Ik word opgehaald en naar de onderzoeksruimte gebracht. Mijn keel wordt meerdere keren  verdoofd met een vloeistof, heel smerig en een naar en misselijk gevoel. En dan nog hoesten erbij, heerlijk hoor. En als kers op de taart kreeg ik een bitje in, voor mijn onder en bovengebit,dat werd vastgezet met een riempje  dat vond ik nog het ergste. Dormiucum werd ingespoten en ik was weg. Ik werd wakker op de dagverpleging, alles was goed gegaan. Na een uurtje, wanneer de slikfunctie weer goed is en je goed wakker bent mag je weer eten en drinken. In zoverre gaat alles goed, ik krijg koffie en een broodje. Mijn dochter word gebeld dat ze mij mag halen. Plots begin ik heel erg te rillen, ik roep naar de vpk dat het niet goed met mij gaat. Ze doet meteen de controles. Ik heb een temp van 40.3, mijn tensie zakt met een rotgang omlaag naar 84/45 en een hoge pols. Sp02 is niet te meten.  Ik krijg snel een aantal 500 cc zakken NACL 0.9 %  toegediend, word gevuld. The Golden Hours off sepsis .... Bloedkweken worden afgenomen. Saturatie is niet te meten.   Ik heb een sepsis, ook dat nog.😐😐              De longarts is op de hoogte gebracht, heeft overlegd en geeft aan dat ik opgenomen word. Wat ik helemaal niet erg vind!!!!!! gezien de afgelopen periode. Laat ze mij maar eens even goed onder de loep nemen. Dit alles heeft een reden. 😊

 

1 reactie

Beste overleg toch. Gelukkig dat je een roesje hebt gekregen voor het BAL onderzoek. Lijkt mij anders ook heel zwaar. Heel spannend voor je wat de uitslag hiervan zal zijn.

Maar zo ontzettend ziek geworden. Een sepsis kan heel gevaarlijk zijn. Hopelijk heb of ga je goed reageren op de antibiotica en op de vulling.

Hartelijke groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 28/01/2021 - 00:21