De vierde en hopelijk laatste chemokuur!!

Nou daar ga ik dan met lood in de schoenen naar De Daniel Den Hoed kliniek voor de vierde chemokuur. Mijn laatste dagen thuis werden behoorlijk overschaduwd doordat ik zo bang was dat ik weer zo ziek zou worden. Het is niet uit te leggen wat het met je doet. Je gaat redelijk goed het ziekenhuis in en je weet dat je er veel slechter uit komt. In het ziekenhuis eerst bloedprikken en dan weer wachten of de bloedwaarden goed zijn. Ik maak me daar niet echt zorgen om, ik heb de Neulasta injectie gehad en volgens mij heeft die goed zijn werk gedaan. Bij het laboratorium is het één en ander mis gegaan en het duurt erg lang voor de uitslagen er zijn en in eerste instantie lijken mijn buisjes kwijt te zijn. Net als de secretaresse vraagt of ik opnieuw bloed wil laten afnemen zijn mijn buisjes weer gevonden en kunnen de waardes bepaald worden. Toch een tegenvaller: mijn kreatinine is behoorlijk gestegen, nog wel binnen de norm maar om mijn nieren te ontzien moet ik 4 uur langer spoelen, dus in totaal 8 uur, voor de Cisplatine gegeven kan worden. Het is dan inmiddels 12.00 uur, dus dat houdt in dat ik pas om 20.00 Cisplatine krijg en dan 3 uur later de Etoposide. Als ze dat schema volgen zou ik woensdag pas iets na middernacht klaar zijn.......dat wordt dan 1 nacht langer ziekenhuis. Voor mij is dat een behoorlijke tegenslag en als dan vervolgens bij het infuusprikken het ook niet goed gaat wordt het me allemaal toch even teveel. Na overleg wordt er besloten dat er in plaats van 8 uur 6 uur gespoeld gaat worden en ik toch op woensdagavond naar huis mag/kan. Alle lof voor de verpleging in de Daniel den Hoed. Ze leven mee, denken mee en proberen het zo goed mogelijk voor je te regelen.
De zaalarts vraagt altijd uitgebreid hoe de weken naar de chemo zijn geweest en ik geef aan dat ik erg ziek ben geweest, veel zieker dan na de tweede en dat ik ook erg opzie tegen de dagen na mijn vierde kuur. Gelukkig hebben ze ook nog andere medicatie tegen de misselijkheid. Inplaats van Metoclopramide zonodig krijg ik nu Zyprexa en dit is voor mij een wondermiddel. Ik heb veel minder last van misselijkheid. Voel me ook goed genoeg om elke dag een half uurtje door te brengen op de hometrainer en op woensdagavond kan ik om 22.15 weer naar huis.
Ook de dagen na de chemo voel ik me redelijk goed wel heel erg moe, dat wordt toch wel steeds erger maar de misselijkheid valt heel erg mee.....Moeheid en pijn heb ik liever dan die intense misselijkheid.
Nu conditie opbouwen, genieten van het buiten zijn en voorbereiden op de operatie. 2015 gaat hoe dan ook een heel ander jaar voor mij worden.


Mijn voorgaande blogs: https://www.kanker.nl/miekek/blog

5 reacties

Fijn Mieke dat het een beetje minder is tegengevallen. Meeval zit er denk ik nooit aan een chemokuur.
Maar je kunt in elk geval de kerstdagen in een acceptabele conditie doorbrengen.
Heel goed gedaan. Ik wens je hoe dan ook fijne feestdagen, geniet er van.

groetjes,
Erna

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Fijn dat dat achter de rug is. Nu even rustig bijkomen en weer opladen. En natuurlijk genieten van de feestdagen. Laat het wachten op de uitslagen straks niet de mooie momenten samen verpesten. Op naar 2015, Een nieuwe start!
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Erna, ik ervaar het echt wel als meevallen, je stelt steeds je grenzen bij en ik had me nu voorbereid op heel ziek zijn en dat ben ik niet geworden, ik hoop dat jij ook goede feestdagen hebt en kan genieten van de mooie momenten en Herman ik ben zeker niet van plan om de mooie momenten te laten verpesten, in eerste instantie vond ik 11 dagen heel lang (nog steeds) maar ik ga voor het positieve en de grootste kans is toch dat er niet echt veranderingen zijn. 2015 voor ons allemaal een spannend jaar, met moeilijke momenten maar ik hoop ook met veel mooie momenten, op wat voor manier dan ook!!!!
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
De chemo zit erop, hopelijk met goede moed op naar het volgende! Maar eerst even tijd om te genieten van de mooie feestdagen die voor de deur staan, samen met je familie om je heen. Heel veel sterkte en alvast hele fijne feestdagen
toegewenst en zoals altijd: pluk de dag! 
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hoi Kiki, pluk de dag: ik ben het helemaal met je eens en het lukt me ook goed, soms iets te goed en moet ik een pas op de plaats maken, maar dan heb ik die dag zoveel gedaan en genoten dat het dat ook waard is!!!
Voor jou ook een hele goede december maand en januari 2015 is voor jou ook heel belangrijk las ik net! 
Succes!!!!
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51