De tweede chemokuur

Na twee keer voor niets me gemeld te hebben voor mijn tweede chemo is mijn bloed deze maandag gelukkig goed (0.36-0.88 en nu opeens 2.5!!!). Drie keer is scheepsrecht. Het gaat gelukkig door. Ik kan de tegenaanval weer in zetten.
Het prikken van het infuus gaat helaas heel moeizaam. Ik ben mijn hele leven (te) vaak geprikt, nooit problemen gehad maar de chemo blijkt mijn aderen al aan te tasten :(. Na twee pijnlijke pogingen in mijn linkerarm lukt het bij de derde poging in mijn rechterarm. De chemo verloopt verder goed, dankzij de slaappillen slaap ik ook goed, de eerste nacht is het mij zelfs ontgaan dat ze mijn infuuszak verwisseld hebben. Heerlijk.
Op woensdag morgen sneuvelt mijn infuus, het doet pijn en begint te ontsteken. Heel jammer, het infuus moet er uit. Het voordeel is dat ik die hele dag tot vijf uur zonder infuus kan rond lopen. Het nadeel dat er weer een keer geprikt moet worden. Gelukkig valt dat mee en gaat dat om vijf uur in één keer goed. Het laatste uurtje gaat tergend langzaam maar als dat voorbij is heerlijk naar huis.
Het eten tijdens deze kuur werd een stuk minder, vooral het warme eten smaakt niet. Iets meer last van misselijkheid maar goed in bedwang te houden met cola en pilletjes. Al met al valt het mee.
Voordat mijn derde kuur gaat starten krijg ik morgen een injectie toegediend met Neulasta. Dit is een "wondermiddel" voor een versnelde aanmaak van de neutrofielen. De oncoloog heeft besloten dat ik niet het risico mag lopen dat de chemo weer een week wordt uitgesteld. Als elk geneesmiddel heeft dit ook bijwerkingen, met name botpijn, hoofdpijn en misselijkheid worden genoemd. Hopen dat het meevalt.
De 22ste weer bloed prikken, de 24ste een CT scan om te kijken wat de chemo doet, de 28ste de uitslag (erg spannend) en dan 3 november de derde chemokuur.
Volle kracht voor uit in de aanval!!!!!

Mijn voorgaande blogs: https://www.kanker.nl/miekek/blog