Complicaties

2771 Complicaties

We moeten om tien uur in het Antoni zijn en om twaalf uur word ik geopereerd aan de plasbuis zodat ik weer kan wateren. We gaan naar de zesde verdieping waar Niels ons begeleidt naar kamer C9, met mijn naam op de deur. Hij legt uit wat er gaat gebeuren en om elf uur vertrekken we naar de ok. Lief wacht in de centrale hal. Iedereen wil weten wanneer ik geboren ben en ik leg uit dat mijn moeder thuis wil bevallen, maar dat ze plotseling toch naar het ziekenhuis moet en dan in de groene open sportwagen van dokter Wouters in vliegende vaart naar het St. Liduina racet, waar ik om tien voor zes geboren word op 21 mei 1953. De snelheid zit er gelijk in.

Zo maken we een praatje en ik zie op links een plastic kapje aanschuiven en dan ben ik weg. Ik word wakker en alles is goed gegaan. Ik krijg een waterijsje en blijf nog even op de uitslaapkamer. Dan weer terug naar C9, waar Lief mij opvangt.

Die nacht slaap ik heel slecht. ’s Morgens voel me brak, zwak en gammel. Judith doet alle controles. Ik zie haar schrikken. Ik heb 38.7 koorts. Ze belt de dokter en even later staat de hele kamer vol met doktoren, verpleegkundigen en specialisten. Ik hoor bacterie, bloedbaan en antibiotica en ik voel urgentie. Ik krijg direct twee brede antibiotica en ze sturen een kweekje op. Ik moet zeker nog vier, vijf dagen hier blijven. Dat is een tegenvaller en het raakt mij, ook omdat ik het nu aan Lief en Piep moet vertellen.

De hele ochtend is het druk aan mijn bed en een arts neemt de tijd om mij alles uit  te leggen. Dat is fijn. Bloeddruk, saturatie en temperatuur worden elk uur gecontroleerd. Ik krijg zuurstof en in de loop van de dag is de koorts weg. ’s Middags komt Lief en we bespreken de situatie. Het idee is dat zij gewoon overal naartoe gaat. Ik heb het hier heel goed en er is geen betere plek voor mij. s Avonds komen Baukje en Kitty, wat heel gezellig is en tot mooie gesprekken leidt.

Zojuist is de dokter weer geweest. Ze gaan nog onderzoeken of de plasbuis niet lek is. Maandag komt de uitslag van de kweek en dan weten ze welke antibioticapillen ik mee naar huis krijg. Ik kom dus op z’n vroegst maandag of dinsdag thuis.

Ate Vegter, 30 december 2022

6 reacties

Ik wens je ondank alles een hele fijne jaarwisseling toe!

En laten we hopen dat v.a. Maandag alles inorde is zodat je er weer tegenaan kan!

Proost! 🥂🍾

Laatst bewerkt: 31/12/2022 - 03:45

Dat is nu wel echt pech hebben Ate. Hou het vooral enkel bij die antibiotica en vier 2023 een weekje later. Komt wel goed. 

Laatst bewerkt: 31/12/2022 - 11:08