Controle afspraak

Zo net thuis van mijn eerste controle , mijn papa is even met lina wandelen. Ik wil meteen me hoofd leeg maken en het eruit typen .!

 

Ik zal beginnen met het goede nieuws want alles zag er goed uit , joehoew.! 

Maar wat zag ik op tegen deze controle , ik vond het zo super spannend .! 

De laatste weken is het aan het dalen wat er allemaal is gebeurd de afgelopen weken , het mentale stukje dus .! 

Door het verlies van mijn oma kwamen er veel emoties los , ik heb ook veel verdriet van mijn lieve oma .! 

Wat ik heb meegemaakt ‚Äúmijn ziek zijn‚ÄĚ kon ik heel makkelijk over praten zonder gevoelens. Nu is dat anders , er begint van alles te borrelen in me lichaam emoties die los komen , hartkloppingen , spanningen.¬†

Ook dit hoort erbij en ga ik aan en ga ik overwinnen. De hulp hiervoor hebben we wel samen met het Catharina aangevraagd Care For Cancer.

Er staat een heel lijstje klaar waar ik last van heb en wat mijn gedachtes zijn en wat mijn gevoelens zijn op bepaalde momenten. Daar kunnen we mee aan de slag. 

Ook vandaag vond ik het zo super spannend , heel gek eigenlijk. Want alle andere afspraken ben ik bijna zonder emoties door heen gelopen terwijl die afspraken veel spannender waren. Bijvoorbeeld de eerste afspraak naar het Catharina , toen het niet duidelijk was waar de kanker precies overal zat en hoe het plaatje eruit zou gaan zien. 

Maar nu merkte ik dat mijn gevoelens en emoties weer aan stonden. Heel zenuwachtig , hartkloppingen en met tranen in mijn ogen zat ik vandaag aan tafel voor mijn eerste controle. 

Eerst een gesprek hoe het met gaat en waar ik nu nog last van ervaar besproken. 

En toen kwam het moment het inwendig voelen en kijken. Hier was ik zo zenuwachtig voor .! Ziet die iets geks ? Gaat het pijn doen ? Etc. Maar vooral het voelt niet echt meer van mij daaronder het voelt niet vertrouwd meer en dat gevoel is heel vervelend .! Hier gaan we ook mee ama de slag. 

Eenmaal het onderzoek zag alles er gelukkig goed uit .! Hij zag wel wat litteken weefsel wat hij moest aantippen met zilver. Ook voelde hij dat mijn bekkenbodem erg gespannen staat hier gaan we fysio voor aanvragen. 

En het goede nieuws ook ; ik mag weer in bad .! Dus vanavond ga ik heerlijk genieten van een bad met me dochter.!

Over 3 maanden weer op controle , maar voor nu genieten van dit goede nieuws .!

2 reacties

Hi Daan,

Wat "fijn" om een andere jonge lotgenoot hier tegen te komen. We hebben niet helemaal hetzelfde, maar wat daarachter zit voelt wel vaak zo. Ik hoop dat er nog vele goede uitslagen zullen volgen en je weg naar volledig herstel zo makkelijk mogelijk zal volgen. Zodat jij je weer een jonge vrouw in een jong lichaam mag gaan voelen! Hoop dat het als thuiskomen in een warm bad voelde ;) 

Liefs, Hannah

Laatst bewerkt: 10/02/2021 - 15:09

Haai Hannah , 

ik vind het ook fijn om lotgenotes van mijn leeftijd te leren kennen , of om hun verhaal te mogen lezen. 
Want wat je zegt het hoeft niet helemaal hetzelfde te zijn , de gevoelens en gedachtes komen vaak overeen met elkaar. 
 

Het is erg genoeg dat we dit hebben moeten doorstaan, maar het is fijn  elkaar hierin te ondersteunen en begripvol te zijn naar elkaar. 
Je hoofd te kunnen luchten op een blog doet vaak goed .! 
 

En ik vind het dan erg fijn om zo een lief berichtje te ontvangen . 
 

Liefs Danielle 

Laatst bewerkt: 10/02/2021 - 22:24