NL Doet !

Vandaag een dagje geen kanker, maar NL doet !  Vanwege Corona was het dit jaar niet in maart, maar op 28 en 29 mei. Op mijn werk op Sherpa, heb ik mijn dagbesteding op het leukste pleintje wat er daar is. Er grenzen twee woningen aan, en de clienten daarvan maken nu gedurende Corona, allemaal gebruik van deze dagbesteding. Samen met het personeel van de woningen proberen we ook regelmatig wat extra te organiseren. Op Koningsdag hadden we laatst nog een superleuk plein feest.  Dit keer dus NL doet. Dit had ik samen met een personeelslid van de woning georganiseerd, ik voelde me goed, dus dit feestje gingen ze niet van mij afpakken. Om half tien was ik op mijn werk. De vlaggetjes en het spandoek van NL doet hingen er al.  Gelukkig hadden we zelf nog wat vrijwilligers kunnen regelen en ook waren er personeelsleden teruggekomen van hun vrije dag om te helpen. We begonnen de dag met koffie en taart, hoe kan het ook anders. Voor onze clienten zijn feest en taart onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen feest zonder taart, geen taart zonder feest ! Zo fijn ook om de clienten weer te zien. Zo blij als ze dan zijn om je weer te zien. Ze zijn wat dat betreft ook zo eerlijk in hun reacties. Het deed me gewoon goed om hun weer te zien. En wat boften we met het weer. Een prachtige zonnige dag. Op het plein en grasveld waren allemaal spelletjes uitgezet. De vrijwilligers die zich met de tuinen op het plein en de woningen hebben beziggehouden, hebben zo ontzettend weel werk verzet. Hier kunnen we weer jaren van genieten als we op het plein zitten. Van twaalf tot èèn uur kwam er een orgelman met een draaiorgeltje. Zo gezellig.  We hebben deze dag afgesloten met een overheerlijke high tea van de catering van Sherpa.  Van thuis had ik al het servies meegenomen dat je voor een high tea nodig hebt: theepotten, gebaksbordjes, kopjes, schoteltjes, tafelkleden etc.  ( dit heb ik thuis, omdat we vroeger hier met verjaardagen nog wel eens een high tea deden.) Dus het zag er ook allemaal heel gezellig uit.

Die dag daar, had ik energie genoeg, en dat krijg je ook als je daar bent, maar daarna was de koek wel op. Gelukkig werd er meegedacht. Mijn fiets ging achter in een auto, alle kratten met servies in een andere auto en ik werd netjes thuis afgeleverd. 

Ik moet wel eerlijk zijn, daarna heb ik op de bank gelegen, geslapen, en daarna naar mijn bed verkast, en was ik zaterdagmorgen om 9 uur weer  onder de mensen.  Normaal gesproken, draai ik voor dit soort dagen mijn hand niet om, maar ik denk toch dat Mr Chemo hier  begint op te spelen. 

Maar al met al kunnnen we terugkijken op een supergeslaagde dag met NL doet, met dank aan alle vrijwilligers en personeel. Op naar volgend jaar !

1 reactie

Dit pakken ze je niet meer af,heerlijk je gedachten op 0...ja maar daarna moet je het bekopen...je kan op een gezellige, mooie dag terug kijken,en wat ziet het er allemaal heerlijk uit😋

Laatst bewerkt: 03/06/2021 - 09:12