Merkbare vooruitgang

In de 5e en 6e maand schoot het helingsproces van de tong en linkerwang(kant van de bestraling) niet erg op, ik had ook veel last van symptomen (last van de linkerkaak en oorpijn) en op de tong zat ook een verdikking. Eten gaat wel steeds ietsje beter maar voor mijn gevoel toch te langzaam, zal toch komen omdat die tong niet wil genezen.Ik begon mij ook steeds meer te ergeren aan mijn oude niet passende gebit.

Op wereld dierendag, 6,5 maand na de laatste behandeling, weer een controle gehad. Het was de 3e alweer en om eerlijk te zijn verwachtte ik er niet veel positiefs van, zie het voorgaande. Ze hadden mij bij de verkeerde controle ingedeeld dus ik had voor mij onbekende artsen wat achteraf bleek dat dat best wel eens goed is omdat zij er toch weer op een andere manier naar kijken. De KNO-arts(ikzelf heb een Kaakchirurg) die erbij was die was duidelijk niet blij met het oude gebit want dat deed meer kwaad dan goed, mijn vermoeden werd dus bevestigd. Deze arts en de radioloog waren onzeker over de verdikking op de tong en zij twijfelden. Ik dus maar vragen of mijn artsen er niet waren, mijn radioloog was er wel en er was een andere kaakchirurg. en deze zijn ook komen kijken. Nou een betere controle kan je niet krijgen he en met zijn 4-en hebben ze besloten om toch maaar een biopt te nemen en verder waren er (nog) geen indicaties dat de kanker terug is. 

De maandag erop moest ik toch al naar tandheelkunde voor mijn nieuwe gebit(2e keer passen, ik ben er bijna) en dan konden ze ook mooi de biopt nemen. Dit heb ik geweten want ik heb daarna 2 dagen met een dikke tong gelopen maar alles voor het goede doel he. Ondertussen met de kaakchirurg afgesproken dat ze mij direct zouden bellen als het mis zou zijn maar hij had goede hoop want zo op het oog zag het er niet verkeerd uit.

Een week later nog niets gehoord en is het eindelijk zover..... mijn nieuwe gebit(op implantaten).... wat heb ik hier lang op gewacht, het voelde ook gelijk goed. 4 Dagen later nacontrole voor het nieuwe gebit en de bioptuitslag: Met het gebit gaat het prima zit lekker en ik merk zelfs aan de tong en de wang dat het echt goed is want ineens begint het allemaal goed te helen en er was niet gebeld dus de bioptuitslag was inderdaad helemaal in orde, niets aan het handje. Kaakchirurg kijkt ook nog even in de mond en die zag een duidelijk positief verschil. Dit doet een mens goed, ik ga er vanuit dat het zo door blijft gaan en eigenlijk merk ik dat ook wel want in de afgelopen paar dagen kan ik steeds meer verdragen met het eten.

Verder gaat het lichamelijk ook wel redelijk goed, ik blijf mooi op gewicht. Ik zou nog wel aardig wat spiermassa terug willen hebben op sommige plekken en natuurlijk nog heel wat energie want dat gaat ondanks de 2 wekelijkse fitness en het wandelen wel erg traag voor mijn gevoel maar daar hebben we allemaal last van door die vervelende chemo.

Kort samengevat het gaat rdelijk goed en er zijn duidelijke en merkbare vooruitgangen.

.