De eerste stap

Ik ben een vrouw van 32 jaar. Ik had nergens last van maar ik voelde een bult in mijn hals die niet groeide, maar toch niet goed bleek te zijn.

Ik heb in mei 2020 de huisarts gebeld maar in verband met de covid-19 werd ik niet meteen geholpen en kreeg ik te horen dat het een speekselklier was die opgezet zou zijn. Ik ben verder gegaan met de dagelijkse  routine. Uiteindelijk ben ik in augustus 2020 naar de huisarts gegaan omdat de bult er nog steeds zat. De huisarts zag de bult en stuurde me gelijk door naar het ziekenhuis, waarna mijn reis begon! 

De eerste keer naar het ziekenhuis geweest, was het gewoon bloedprikken en een echo. De echo duurde al langer dan normaal want ze zagen iets afwijkends. Ik heb later pas gehoord wat het was. Ze mochten niet zeggen wat dus kreeg ik het advies om later die dag de huisarts te bellen.  Ik ging hierdoor met een onrustig gevoel naar huis, en die middag heb ik gelijk de huisarts gebeld. Ik mocht die zelfde middag weer naar de huisarts langs komen, want het kon niet wachten tot de volgende dag.  Ik was zenuwachtig voor de uitslag hiervan maar ik ging samen met mijn partner erheen en kreeg te horen dat er inderdaad iets afwijkends was gevonden. Ze konden niet zeggen wat het was, dus moest ik de internist raadplegen voor verder onderzoek en daar begon mijn reis pas echt.