Stabiele fase

Vandaag was weer een spannende dag. De uitslag van de scan. Wat had ik een buikpijn, angst, wallen waar je aardappels in kan poten! Maar daar was het verlossende antwoord. De scan was nagenoeg hetzelfde als de scan van afgelopen maart. Dus geen groei, geen nieuwe uitzaaiingen en de lymfeklieren waren rustig. GODDANK….de ziekte is nu in stabiele fase. We hadden een kleine hoop op afname van de tumor maar die was door de immuuntherapie al flink in omvang afgenomen. De oncoloog vertelde dat het ook nooit helemaal weggaat en dat dit altijd zichtbaar zal zijn op de scan. Iets met littekenweefsel en massief bindweefsel. De Sunitinib is nu opgehoogd naar 37,5 mg met 1,5 mg dexamethason. Dit moet ervoor zorgen dat het hoofd ook rustig blijft en dat het daar ook “opgeruimd” word. Met 25 mg was zijn spiegel net te laag. Dit kan verklaren dat de ziekte nu stabiel is. Het hoofd reageert anders op Sunitinib dus daarvoor gaat hij Morgenvroeg door de MRI om dit ook weer goed in kaart te brengen en om te kijken waar we nu staan. Voor nu zijn we blij en opgelucht dat er geen progressie is van de tumoren. 

 

9 reacties

Zeker weten Willy. In augustus een paar dagen Praag. Heerlijk. De voorpret is nu wel wat leuker 😎

Laatst bewerkt: 14/07/2022 - 17:54

Praag is een prachtstad . Zeker de moeite waard .

Een aantal jaren geleden , toen we nog geen omgebouwd campertje hadden , zaten we op camping omgeving Dresden . 
En toen zijn we 1 dag naar Praag geweest . 
Daar rondgelopen van 7u 's morgens tot 10 u 's avonds . Zonder luchpauzes . Alleen een rugzak met wat drank , wat fruit en wat snoep . 
Doodmoe , maar voldaan .  Alleen , die taal ....

Laatst bewerkt: 14/07/2022 - 18:03

Oh wat goed! Zo leuk, dat verkennen met een rugzak. Ik hoor het vaker dat het er prachtig is. Vooral de “brug” moet mooi zijn? Wij gaan 5 dagen dus een lunch doen we er dan wel bij 😂. 

Laatst bewerkt: 14/07/2022 - 18:18

De brug is zeker de moeite waard . Probeer in de vroege ochtend , anders kan je op de koppen lopen . 

Laatst bewerkt: 14/07/2022 - 19:07

Ik kan mij goed voorstellen dat jullie enorm in spanning hebben gezeten! En wat fijn dat het nu stabiel is! Dan wordt de vakantie toch even wat meer relaxed! Veel plezier!

Laatst bewerkt: 15/07/2022 - 10:51

Hoi Jac.

Hebben jullie de uitslag van de MRI al. Hoop een goede. En alvast een hele fijne vakantie .

Grt Petra 

Laatst bewerkt: 24/07/2022 - 13:23