Weer een stuk achtbaan verder.

Beste lotgenoten, hoe het nu met me gaat..

Na in het voorjaar mijn lymfeklieren in de lies zijn verwijderd zou ik bestraald worden, de snijranden waren niet schoon. Eerst toch maar een scan, daaruit bleek, weer een uitzaaiing in mijn bovenbeen en in een diep gelegen lymfeklier. Pech! Het geluk was wel dat het zich nog steeds beperkt tot mijn rechterbeen. 

Wat volgde waren 2 kuren Ipi/nivo, deze weer stopgezet vanwege siccaklachten en stijgende waarden lever. Weer scan... Wat een uitslag! De arts maakte zich grote zorgen, plekken in de botten! Ook ontstoken longen en onderhuidse ontstekingen onderbenen, het rare was, geen klachten, geen pijn. Second opinium in het Erasmus. Progressieve ziekte, kleine kans dat de botten immuunreactie is, maar volgens de scan zorgelijk.

Volgende scan... alles weg! Behalve de inmiddels gegroeide uitzaaiingen en 2 bultjes onderbeen. De chirurg besloot alles weg te gaan halen, dus een 3 in 1 operatie. 

Volgende scan.. weer 3 uitzaaiingen, niet groot maar toch, niet goed. En, wat ik best confronterend vind, 9 zwarte stipjes op mijn bovenbeen, ik zag het zomaar opeens.. Nu weer begonnen  met Immuno, alleen Nivo deze keer. 

Op zich ben ik positief ingesteld, ben ook deels weer aan het werk en voel me prima. Maar ik stel me wel de vraag.. als de vorige 2 dubbele behandelingen niet hielpen, deze dan wel? Aan de andere kant.. Misschien verdraagt mijn lichaam deze beter en heeft het gewoon meer tijd nodig.

Dus.. vol goede moed vooruit, ik ben er nog!

1 reactie