Over mij

2020 mijn moedervlek wordt opgestuurd hoor ik, huisarts denkt dat het niet goed is. Als de uitslag er is blijkt het een melanoom maar goedaardig en alles is weggehaald. December 2021 mijn man is heel ziek van covid en houdt longcovid over. Na revalidatietraject van een paar maanden lijkt het beter te gaan. September 2022 hij is heel moe en  na het werk een uurtje naar bed. Voelt onder de oksel een bult. Toch naar huisarts, geeft aan al hele jaar moe te zijn en vaak ook achter de adem, zal de covid zijn. Paar keer naar de huisarts maar de klachten worden als vaag gezien. Hij gaat steeds meer naar bed, valt zomaar in slaap. Geen energie om wat te doen.

Dan is het 13 december er wordt op aandringen van mijn man een scopie van de oksel gemaakt en de echoscopie laat wat zien, dag erna naar de mamapoli en daar ziet ze een zwakke man en voelt in de lymfen allemaal knopen. Wij gaan uit van lymfeklierkanker. 21 december staat er een pet scan op het programma. Dinsdag de 20e kom ik thuis van mijn werk. Mijn man komt met eten naar beneden en ik schrik enorm hij heeft een enorme buik. Aangezien we de volgende dag een scan hebben wil hij niet eerder. Wel geeft hij aan als zo doorgaat haal ik de kerst niet. Als hij onder de scan ligt loop ik naar de poli en geef aan hem zo niet mee naar huis te nemen. Gelijktijdig belt de radiologie dat ze een zeer zieke zwakke man zien. Naar 1e hulp gebracht waar we in een enorme rollercoaster belanden.

Na bloed afname horen we dat hij op oncologie wordt opgenomen en dat er meerdere onderzoeken komen omdat er een vorm van kanker is.

Mijn man gaat steeds meer achteruit. Woensdagavond wordt er een drain geplaatst en komt er bijna 10 liter vocht uit.

Vrijdag krijgen we een gesprek met de oncoloog. Ze geven aan dat een uur voor het gesprek ze dachten ons te vertellen dat mijn man nog zo'n 3 dagen had maar dat er een gen mutatie is gevonden waar doelgerichte therapie op kan reageren. Hij begint direct. Wel zeggen ze erbij dat het levensverlengend is en dat ze alles op alles zetten om nog immunotherapie te gaan starten daar was hij toen te slecht voor.
Ik ga naar huis en de kinderen vertellen dat papa heel ziek is.