Stapje terug

Sommige mensen hebben hun uitvaart geregeld,ik snap niet zo erg waarom. Als het goed is merk ik er niets van de muziek de sprekers het hele gebeuren op zich gaan volledig aan mij voorbij. Het enige wat ik bedongen heb is,  er moet gelachen worden 2 grappen op z'n minst, ga niet vertellen wat voor goeie kerel ik was geen fotootjes uit een grijs verleden, maar als je jezelf niet in kan houden leef je uit.Mijn energie level staat zo laag dat eraan denken al vermoeiend word, dus al het even kan mijdt ik het als de pest of corona virus wat u wilt. De ontstane ophef over dat virus doet mij de wenkbrauwen fronsen de soort is al een tijdje bekend een mutatie ligt nou de halve wereld plat ieder jaar gaan er aan een normale griep 250.000 mensen dood, mensen met een lage weerstand dus met of zonder corona staan vooraan, net als wij palliatieven in de frontlinie, daar heb ik altijd al eens willen staan. Nou rook ik gelukkig al 50 jaar gemiddeld 1 pak shag per 2 dagen dus van een beetje hoesten schrik ik niet meer, al ben ik wel eens een beetje grieperig geweest echt griep langer dan een week heb ik nooit gehad, gerookt vlees is schijnbaar moeilijk te besmetten door een virus. Ik moet me binnenkort weer eens melden bij het Topz vragen of mijn bloedwaarden nog verder achteruit zijn gegaan ik voel me nu al een paar weken als een natte krant en slaap derhalve ook veel zelfs als ik wakker geworden ben kan ik me omdraaien en veder maffen na 15 uur slaap, iets waar ik me tegen moet verzetten maar erg overtuigend ben ik daar niet in. Toen ik onlangs met mijn vrouw naar de huisarts moest kwam hij naar me toe en nodigde me uit voor een klein gesprekje , hoe voel je je. Het kost me ontzettende inspanning om hem serieus te nemen. 4 maanden geleden had hij de bloeduitslagen ontvangen van Topz en daaruit kunnen lezen dat het pad naar beneden door loopt wat met ik nog toevoegen, dat ook mijn vermoeidheid mij daarin niet helpt bedacht ik naderhand, maar vind de energie er maar voor, de dexa bezorgde me bijna hartfalen dus dat slik ik niet meer. Al met al doe ik een stapje terug behalve voor de frontlinie.

 

 

 

 

 

 

12 reacties

Lieve Ron,

Een uitvaart regelen is voor ieder wat hij wil. Ik snap dat jij er niet over na wil denken maar begrijp ook de keuze van mensen die dat wel doen. Ook hierbij denk ik doen wat goed voelt voor jou.

De griep ben ik ook niet zo vatbaar voor. Ook hier gerookt vlees. Ik klop het even af. We hoeven de goden ook niet te verzoeken.

Wat heftig dat je zo moe bent en het klokje bijna rond kunt slapen. 

Wel aardig van de huisarts om een gesprekje met je aan te gaan. Alhoewel ik je redenering wel snap. Belangstelling van je arts had wel wat meer mogen zijn. Ik heb natuurlijk geen idee hoe groot zijn  praktijk is maar een beetje meer belangstelling had hij wel kunnen hebben.

En dan weer bloedprikken om te kijken waar je staat. Dat je de dexamethason niet meer slikt snap ik. Ook mijn ervaring met dat spul is niet geweldig. Zouden ze niet iets anders nog hebben waardoor je wat verkapte energie kunt krijgen? 

Sterkte Ron ik hoop voor jou dat de bloedwaarden wat gelijk gebleven zijn.

Liefs Alice ❤ 

Laatst bewerkt: 02/03/2020 - 07:32

Lieve Ron,

Ik denk dat geen mens hetzelfde is, iedereen is anders en doet het op zijn eigen manier er is geen goed of fout, denk ik. Het geeft mij als nabestaande straks wel rust als ik de wensen weet van mijn geliefde. Wat onrust geeft is het niet meer hebben van een uitvaartverzekering, per ongeluk weggesaneerd een aantal jaren geleden. Ik weet dat mijn geliefde de voorkeur geeft aan een natuurbegraafplaats en we hebben al een plekje uitgekozen, verder geen poespas. Mijn PaMa is erg gesloten als het om zijn uitvaart gaat maar inmiddels weet ik dat ook hij naar de natuurbegraafplaats wil.

Wat rot dat je energie zo laag is! Enig idee hoe je in je vitamine D zit? Slik je extra vitamine D? Bloed laten prikken geeft je meer inzicht.

Sommige huisartsen zouden zich hier eens een tijdje moeten gaan inlezen, kunnen ze nog wat van opsteken!

Ach en over dat coronavirus zeg ik maar niks dat doet men al genoeg.

Sterkte Ron! Je laatste zin in je blog vind ik prachtig!

Lieve groet,

Olijvje

Laatst bewerkt: 02/03/2020 - 10:44

Hallo Ron , 

Ik hoop  dat je snel weer wat energie krijgt  en geen pijn hebt .

Sterkte  voor jou en je naasten 

Liefs Fien 

 

Laatst bewerkt: 02/03/2020 - 10:52

Ik lees veel somberheid en gelatenheid bij je blog. Je lichaam verliezen aan kanker is heftig. ik gun je dat de komende dagen brengen wat je hoopt. 

Sterkte man.

Laatst bewerkt: 02/03/2020 - 12:11

Voor somberheid ben ik te dom, gelaten klopt steeds in afwachting welk kunstje je lichaam je nou weer gaat flikken.

Laatst bewerkt: 02/03/2020 - 17:53

Slapen kan deugd doen, ik hoop dat je het maximum haalt uit de uren die je wakker bent.  Op zich vind ik de onhandige babbel van de dokter wel aandoenlijk.  Hij toonde interesse in jou als mens, in jouw gevoelsmatige beleving.    En hoe had hij er anders over kunnen beginnen? 

Dikke knuffel.

Laatst bewerkt: 02/03/2020 - 12:23

Hi Ron,

 

Een laatste berichtje van mij

ook ik heb niets met het regelen tot in de puntjes van iets waarbij ik wel het onderwerp zal zijn maar geestelijk niet aanwezig.

maar mijn kinderen zijn blijkbaar zo bang dat ik boos weer op zal staan als het niet naar mijn zin zal gaan. Dat ik het dus alles van voor tot achter heb geregeld en  ze zijn opgelucht. Nou dat gun ik ze. Dus alles klaar. Van mij nu een vaarwel. 

Liefs dieneke

Laatst bewerkt: 02/03/2020 - 22:15

Een mooie maar trieste blog, Ron. Wat jammer dat je dexamethason slecht verdraagt, het kan nog zo'n oppepper geven. Is er niet iets anders met hetzelfde effect? Mocht je dat willen, natuurlijk.

Een stapje terug, ik zou zo graag willen dat het anders was-maar dat is niet zo. Ik hoop dat je geen pijn hebt. En dat er nog mooie momenten zijn bij jou aan het front.

Heel veel liefs, XXX

Laatst bewerkt: 03/03/2020 - 13:36

Eigenlijk heb ik genoeg van alle troep die ik in mijn mik schuif, eerst maar eens kijken of mijn ammoniak spiegel nog te behappen valt anders moet daar eerst iets aangedaan worden voor zover mogelijk

Laatst bewerkt: 03/03/2020 - 14:03

Lieve Ron,

Als één van je “groupies” wil ik je zó graag een hart onder de riem steken. Maar geen idee hoe. Wat maakt je sukkeldraf richting eind beter, mooier, leuker? Het regelen van je uitvaart in ieder geval niet. Je bent net mijn man, die zegt “ doe maar wat jij leuk vindt. Of wat het goedkoopste is.” Ook goed, toch, kan ik tzt lekker mijn controletalent de vrije loop laten. Hopelijk voorlopig nog niet, en ik hoop jouw vrouw ook nog even niet...

Miranda XX

 

Laatst bewerkt: 03/03/2020 - 16:46