Rendier

Na een slechte week met soms in de avond wat opklaringen belde zoonlief of in vanavond even met de auto samen met hem een stoel kon ophalen. Net wakker van een tussen slaapje, om 8 uur een paar blokken verderop de stoel gehaald en daarna zijn nieuwe woning bekeken. Omdat mijn vrouw ook mee was gegaan en zoon midden centrum Haarlem woont dan ook maar een hapje eten steak uiteraard, het had nogal voeten in de aarde voor we konden bestellen maar na 30 minuten kwamen de borden. Het vlees word geleverd door de kerstman en het vlees komt uit zijn stallen, rendieren die meer dan 100.000 km achter hun hoeven hebben. Mijn kunstgebit is eigenlijk aan vervanging toe sinds anderhalf jaar maar met mijn levensverwachting vind ik dat een nodeloze inspanning, vanavond had ik er geld voor willen neertellen een paar kiezen die deze oude lappen kon versnijden tot brokjes die wel normaal in mijn maag passen, maar een grote bek met dito slokdarm hielpen mij hier doorheen te komen. Mijn leverenzymen zijn verder gedaald of gestegen iets wat ik aan den lijve ondervind nog steeds niet direct levensbedreigend maar er komt schot in zeg maar. Voor mijn hond zijn gezondheid kocht ik vroeger rendier  gedroogd ook goed voor zijn gebit, benieuwd wat rendier voor mij nog kan doen behalve mijn gebit in rap tempo te verslijten

8 reacties

Ron top dat je bij Gordon geweest bent. Jammer van de steak. Dat risico neem je als je het vlees niet zelf uitzoekt en op de bbq legt. Voortaan lekker zelf doen. Al dan niet met hulp. 
Dat jij nog in de kerstman geloofd?

Laatst bewerkt: 21/07/2020 - 07:54

He broer. Ik heb genoten van jou stukje. Je moet maar zo denken Ron het was een slechte week maar je bent er nog en een slecht lap vlees eten is inderdaad niet geweldig. Ik neem binnenkort wel een goed stuk vlees mee voor je. En mocht je nog een keer in die tent komen mag je mijn gebit wel lenen.

Tot binnenkort,

je broer.

Laatst bewerkt: 21/07/2020 - 08:11

"Er komt schot in zeg maar." Oei Ron. Je schrijft het even tussen neus en lippen door, maar wat een pijnlijk zinnetje.

Sterkte. Ook met het verwerken van de lap rendier.

Hanneke

Laatst bewerkt: 21/07/2020 - 09:02

Je kunt met dat gebit altijd nog vegetariër worden, maar dat zie ik niet echt gebeuren. Voor de rest sluit ik me bij Hanneke aan. 

Laatst bewerkt: 21/07/2020 - 10:51

Herkauwen is een kunst die niet alleen rendieren machtig zijn, beetje jammer dat jij daar niet toe behoord. Maar niet getreurd de slager is open, en voor straf vandaag dan maar een echte steak gehaald. Ik wil toch even kwijt dat niet alleen het rendier taai was, zelf ben je dat ook, en daar ben ik dan weer blij om💋

Laatst bewerkt: 21/07/2020 - 11:05

Ron, Ik ben blij te horen, dat ik niet de enige ben, die zijn gebit niet volledig meer up to date houdt. Ik ben door die kanker elf tanden en kiezen verloren. Nadat ik de kosten had gehoord van een volledige restauratie, heb ik net als jij besloten, dat niet meer te doen.

Ik heb nu dus een gedeeltelijk kunstgebit en dat blijft nog wel goed tot mijn afscheid.... 

Sterkte en succes met het verteren van dat rendier....H

Laatst bewerkt: 21/07/2020 - 20:57

Mijn mondhygiënist zei dat over een jaar of 10 mijn tanden zullen loslaten, ik zei verheugd dat ik met veel plezier een kunstgebitje aanschaf als ik dat haal.

Verder sluit ook ik me bij Hanneke aan, wat een pijnlijk zinnetje: er komt schot in.

Veel liefs! XXX 

Laatst bewerkt: 21/07/2020 - 21:15

Hallo ron

Ik volg je nog steeds maar reageren vind ik moeilijk. We gunnen je zo graag die heerlijke steak die waterkant met je hengel in de hand. Wat kan ik zeggen, het leven is niet eerlijk. Zoveel respect hoe lang je het volhoud. Maar beter wordt het niet. En dat maakt het zo moeilijk. Sterkte Ron . We denken aan je. Uit het oog is zeker niet uit het hart. We houden van je. Dikke knuffel Ko en Roelie

Laatst bewerkt: 06/08/2020 - 01:45