Mijn reactie

Geachte community manager van kanker.nl 

Op uw vraag of ik wil reageren op de vernieuwde site, zoals ik mijn blog schrijf dat er veel minder lezers zijn op de blogs die geplaatst worden, voor zover ik kan zien bij iedere blogger. Ik ken niet de achtergrond waarom men ( kanker.nl) ooit met deze blogs zijn begonnen , maar ik ga er vanuit dat 1 van de insteken is geweest dat bloggers zagen dat ze werden gelezen info verspreiding mbt de persoonlijke impact zowel fysiek als mentaal, en om problemen van zich af te  schrijven op zoek naar het feest der herkenning. 2 een groter beeld of breder beeld, hoe Nederland kanker ervaart en of daar verbeterpunten in kunnen worden aangebracht, ik ga er gemakshalve vanuit dat kanker.nl gesprekspartners heeft op elk daartoe gewenst platform of organisatie.  Het minder worden gelezen ervaar ik als een jammer moment met een groot gvd gehalte. Veelvuldig heb ik in organisaties gezien dat de vernieuwing geen verbetering was, een goed werkend orgaan word vernieuwd en verbeterd, en iedereen wordt geacht dit te geloven, soms worden andere redenen aangehaald, als programma te oud om te up daten. Ik vraag me af hoeveel geld dit nieuwe programma heeft gekost wie er geld aan heeft verdient, wie heeft de rekening betaald. Volgens mij is kanker.nl er op gericht het publiek te informeren en dat zo open en transparant en zo breed mogelijk te doen, daar waar het de blogs betreft is dit kennelijk niet of nog niet gelukt. Ik ben niet op de hoogte van de prioriteit van de door u aangedragen artikelen. Wel vind ik het jammer dat de wijziging een grote impact hebben op de lezers aantallen en het schijnbaar ondergeschikte belang dat wij bloggers hebben. Voor iemand zoals ik die probeert te genieten zolang de eindstreep achter de horizon ligt en behandel technisch niet echt interessant is en eens verhaalt hoe hij zijn dagen slijt zal het worst zijn, voor mensen vol in behandeling die een gelijkwaardige therapie aangeboden krijgen, zal een blog van meer waarden kunnen zijn als er betere resultaten mee gemoeid zijn

16 reacties

Helemaal mee eens, was trouwe lezer, maar merk als ik nu inlog mijn aandacht getrokken wordt door dingen waar ik veel minder interesse voor heb dan de blogs. Een belangrijk blog van een maatje is zelfs tijdens de overgang verdwenen. De emotie daarin kan ze niet een tweede keer omhoog halen en ik voel het als een gemis. Keek ik vaak dagelijks is dat nu pas na een melding. Jammer voor velen van ons.

Laatst bewerkt: 13/10/2018 - 09:59

Hallo Chicky,

Om welk blog gaat dit? Is dit gemeld bij ons? Mij is niet bekend dat er een blog verdwenen is. Ik zou het graag terughalen indien mogelijk.

Groet,

Deborah (Community manager kanker.nl)

Laatst bewerkt: 14/10/2018 - 12:25

Had direct contact met Deborah opgenomen, helaas kon ik haar reactie weer niet vinden. Ik mis jouw schrijven, de geintjes, de steken onder water, galgenhumor, maar ook je oprechtheid je pijn en je medeleven.

 

ik ben vast niet de enige.

liefs chicky

Laatst bewerkt: 02/11/2018 - 15:53

Ook ik vind het jammer dat kanker.nl de site heeft vernieuwd.

En Ron, ik ben echt geĆÆnteresseerd in hoe jij de dagen slijt en vooral op de manier hoe je dat beschrijft

Laatst bewerkt: 13/10/2018 - 12:52

Ik kijk niet minder, maar moest wel toeren uithalen om de blogs te bereiken. Ook de nieuwe lay-out leidt af van de inhoud. Ontwerp nogal kinderlijk. Jammer dat dit is gebeurd. Nog vervelender dat jij je hier zo aan stoort. Inderdaad een nogal jammermoment. 

 

Laatst bewerkt: 13/10/2018 - 20:04

Na mij blogs in weggezet in sub menu en flessenpost is mij gevraagd om mijn reactie te geven. Na 1 maand valt het op dat er weinig gelezen word in verhouding tot de vorige maanden, ik ben wellicht allergisch geworden voor vernieuwende of verbeterde versies van het redelijk oorspronkelijke. Inmiddels kan ik net als zovelen omgaan met de huidige versie. Doordat ik een aantal bloggers redelijk volg en ook mijn aantal lezers beduidend heb zien dalen, veronderstellend dat bloggers en lezers hoop steun en herkenning ondervinden aan het op dit forum staande gegevens, en sommige ter lering gebruiken, heb ik het verzoek te reageren ter harte genomen.

Laatst bewerkt: 13/10/2018 - 23:42

Ook ik ben het volkomen met je eens Rob. Heb al eerder een zeer druk bezocht forum ( Lotgenoten Nierkanker) aan vernieuwing ten onder zien gaan.

Jammer voor alle trouwe gebruikers die hun weg niet (goed) meer kunnen vinden.... en daardoor afhaken .

 

Laatst bewerkt: 14/10/2018 - 09:02

Hallo Ron en anderen,

 

Ik plak hier ook even mijn reactie die ik je gegeven heb in het gesprek over feedback:

Inderdaad, zoals afgesproken ga jij met ons meedenken over het vernieuwen van de blogoverzichtspagina.

Bij de livegang van kanker.nl op 19 september was het blog gedeelte nog niet geheel klaar. Daar wordt nu hard aan gewerkt en ik hoop aankomende week het ontwerp te ontvangen wat ik dan naar jou ga sturen.

Het verbeteren van de blogomgeving heeft een heel hoge prioriteit en staat op de planning voor komende weken.

Dus als jullie concrete ideƫen hebben hoe een en ander verbeterd kan worden dan hoor ik die graag. Mag ook via de e-mail natuurlijk.

Hartelijke groet,

Deborah (community manager kanker.nl)

Laatst bewerkt: 14/10/2018 - 12:23

Blogs vinden op Kanker.nl - Stap1  Menu - Stap 2 Ervaringen van anderen - Stap 3 Blogs. 3 stappen! Veel te omslachtig, 

Dan is je eigen blog vinden helemaal een cru. Helemaal verdwenen is het niet maar het lijkt er wel op. Waarom? Waarom?

 

Laatst bewerkt: 14/10/2018 - 16:23

Beste Ron,

Ook ik heb het ontzettend lastig gevonden de nieuwe site. Bij mij was mijn laatste blog lange tijd weg. Inmiddels terug geplaatst.

Voorheen als je een reactie kreeg kon je via de persoon naar zijn/haar blogs. Dit kan nu niet dat vind ik erg omslachtig.

Groeten Aliseā¤

Laatst bewerkt: 15/10/2018 - 07:15

Ik ben het er helemaal mee een het is er niet makkelijker/duidelijker op geworden. En vind dat erg jammer. Ik ben ook een bloglezer en schrijver. Moest ook erg zoeken hoe je je eigen blogs weer moet gaan schrijven. Inmiddels weet ikhet maar vind het erg omslachtig. Hoop op verbetering!

Laatst bewerkt: 15/10/2018 - 09:22

Hey Ron, ergens heb ik een soortgelijke reactie als de jouwe geplaatst (geen idee waar...). Het is zo jammer. We doen het ergens voor; voor ons zelf en voor vele anderen. Als we daar dan nu 'geen bereik' meer hebben, voelt dat als gemis. Kan niet de bedoeling zijn..

Laatst bewerkt: 30/10/2018 - 14:52

Ik ben er helemaal mee eens. Alhoewel ik goede ervaring en kennis heb betreft websites, was het zelfs voor mij omslachtig om uit te zoeken waar de artikelen en blogs nu staan. Het is niet gebruiksvriendelijk. Wanneer ik een blog schrijf, kan ik het niet meer tussentijds opslaan. Ik kan blogs die ik volg niet direct terugvinden. Layout ziet er "kinderlijk" uit maar zeer omslachtig en ongebruiksvriendelijk. Ik hoop dat er verbetering in komt ;-)

Laatst bewerkt: 02/11/2018 - 15:30