Lieve Frie

Het is kut kanker en geen klote kanker Eva heeft van de appel gesnoept Adam was het braafste jongetje van de klas. Waarom boos, waarom dromen over verlangens ver in de toekomst is het NU niet genoeg voor je gesettelde kinderen en kleinkinderen wat zijn dat voor een sprookjes. Waarom laat je je geest de vrije loop fantaseer je over de toekomst verder dan morgen begin van de middag durf ik niet te denken, heeft ook helemaal geen zin voor het zelfde geld slaap ik. Fijn dat anderen genezen met stoma, borstprothese of een houten poot, voorzichtig wandelen we over het pad en proberen te genieten daar waar kan, geen bedje van violen geen mooie rozenstruik, een geasfalteerde straat met hier en daar een vuilcontainer en soms een bloembak of een vlinder. Zo is het altijd al geweest en zal het nog heel lang blijven. Soms ben zelfs ik teleurgesteld ik zal nimmer de hoofdprijs winnen en mocht dat toch gebeuren is het kut dat ik spoedig sterven zal.

Van alle blogs die ik lees zie ik niet de mazzel die sommige van ons hebben maar probeer ze een klein duwtje de goede richting op te geven, als iemand dan na lange tijd me toch nog even schrijft of bedankt heb ik de toekomst toch even aangeraakt.

Natuurlijk zou ik een leuke Opa zijn, maar ook een eigenwijze betweter zou ik moet stoppen met roken en waarschijnlijk en stuk chagrijn bij tijd en wijle.

Zo naar voor je dat je boos bent, een soort van onrecht ervaart zo verdrietig bent. Lieve Frie dat kost zoveel energie, straks komen die klote klappers uit Den Haag nog zeiken bij je teveel onnodige energie verspeelt dus volgend jaar geen eenmalige uitkering voor gemaakte kosten maar een rekening.

5 reacties

Ron ik dacht dat ik de enige was die dit ook zo beleefd. Of hebben we het verkeerd  begrepen?

Alice ❤

Laatst bewerkt: 12/10/2019 - 08:14

Waarom? Dat is nou net wat ik mezelf niet afvraag. Waarom heb ik kanker, waarom ben ik boos, waarom fantaseer ik over een toekomst-ik weet het niet. Ik schreef het onder de reacties op mijn blog ook al: deze (onterechte) boosheid is rauw en lelijk en ik moet er zelf van af zien te komen. Ik ben nog wel op die geasfalteerde straat en ik zal heus weer gaan genieten van het nu. Maar nu even niet.

Lieve Ron, dank je wel! XXX

Laatst bewerkt: 12/10/2019 - 10:31

We hebben je dus verkeerd begrepen geïnterpreteerd.  😘 Ik begrijp nu je blog. Sorry😔

Laatst bewerkt: 12/10/2019 - 10:47

Lieve Ron, af en toe boos zijn en foeteren mag best. Als je daarna opgelucht maar weer verder gaat en geniet van het wél en je niet laat storen door het níet. Je hebt helemaal gelijk, maar het is ook mooi dat je je uit als het je effe helemaal niet lukt. Ik herken dat wel..... Ben zo gelijkmatig, positief en optimistisch als wat, maar soms, ja sóms even HELEMAAL NIET! Dan mag iedereen de pot op met z'n mooie praatjes en en en en ....... vul maar in. Daarna is het weer over en ben ik weer ik. Maar ik heb ook het geluk dat ik mijn ziekte 'braaf, stil, rustig' heb gekregen wat normaliter zo braaf en stabiel niet is.....

Je bent een heel mooi mens Ron! Dank dat je altijd zulke mooie, lieve en wijze woorden zegt!

Laatst bewerkt: 12/10/2019 - 20:10