Hoe mijn geest werkt Lachebekje II

Een mri zal uitwijzen of u kanker heeft, zei mijn specialist zo'n 7 weken geleden. Na 1 seconde begreep ik hem, welke diagnose waar ook gemaakt, hij wordt geacht zijn eigen diagnose te stellen. Ik zag zijn mondhoeken iets licht opkrullen toen hij zelf begreep wat hij zei. Lachebekje dacht ik meteen vandaar de naam van mijn eerdere blog over die gebeurtenis. Toen ik hem vanmiddag vertelde dat ik hem lachebekje had genoemd keek hij iets minder vrolijk, mijn vrouw zei naderhand zich soms te schamen voor mijn uitspraken bij artsen. ik had altijd gedacht dat de kanker mijn lever op zou eten en zelf groeien, dat blijkt een misvatting te zijn de kanker groeit gewoon en drukt het gezonde weefsel aan de kant waardoor het afsterft of gewoon afgeklemd wordt. Geen rekensom voor me hoeveel % lever er nog rest voor me, gewoon wachten tot ik er dood bij neerval of besluit dat het mooi genoeg is geweest. Een spontane inwendige bloeding of een verstopping behoren tot de mogelijkheden een uitbreiding naar een ander orgaan kan inmiddels ook nu een ader is betrokken in het geheel, ruim een centimeter per half jaar groeit hij iets meer of minder kan ook. Zoveel mogelijkheden zoveel keus, voor een depressieveling als ik is kiezen moeilijk, gelukkig komt het vanzelf op me af.  Blij ben ik wel met de keuze van de gekozen specialist hij heeft in 20 minuten meer en duidelijker  uitleg  gegeven  dan alle voorgaande artsen. Tegenwoordig heten lachebekjes smileys en zullen hoogstwaarschijnlijk wel ergens op deze computer staan, van sommige begrijp ik het plaatje van anderen helemaal niet. Misschien heb ik hem ten onrechte lachebekje genoemd misschien heb ik zijn gezichtsuitdrukking verkeerd gelezen. Ik lachebek wel, na 2 jaar allerlei artsen te hebben gezien die me de helft vertelden,eindelijk weer een glimlach op mijn gezicht, omdat ik het ook niet weet.

8 reacties

Gewoon doorgaan, Ron, niet kiezen als je niks wilt kiezen. Ik hoop wel dat je op het einde zelf de regie kunt nemen.  Maar nog veel harder hoop ik dat het nog lang niet zo ver is! Veel liefs XXX

Laatst bewerkt: 27/03/2019 - 17:46

Zo dat komt weer binnen Ron. Wat ben je ongelofelijk sterk het zo "weg" te kunnen zetten. Ik sluit me aan bij Frieda  en hoop dat het kreng een lange tijd blijft slapen.  Knuffel, Jolanda.

Laatst bewerkt: 27/03/2019 - 18:19

Haha, ik mag dat wel, een beetje ontregelen in zo’n artsengesprek. Hee, het is jouw kanker, je mag lekker zeggen wat je wilt. Zeker als er alleen maar kutkeuzes zijn, die geen keuzes zijn. Behalve goede specialistkeuze, daar kun je dan fijn een beetje over lachenbekken. Ik hoop nog heel lang, Ron!

Miranda

Laatst bewerkt: 27/03/2019 - 18:26

Doorgaan we zullen doorgaan Ron. Met een wankelende zekerheid. Als niemand het meer verwacht. We zullen doorgaan. In een sprakelose   nacht.

Hopelijk nog heel lang Ron de medici verbaasd doen staan.

😁 

Liefs Alice❤🍀💪

Laatst bewerkt: 27/03/2019 - 19:50

Hoi Ron ben heel blij voor je dat je eindelijk de arts gevonden hebt die je hoort en begrijpt luistert en duidelijk antwoord geeft. Om hem nou lachebekje te noemen ik begrijp je wel maar die man is heel serieus met zijn werk bezig en dan geef jij hem het gevoel niet serieus te zijn. Waar herken je dat ook al weer van . .. ach wat maakt het uit. Waar het om gaat is jou erkenning ik hoop dat je het nog lang op een waardige manier volhoud en dat je nog veel mag genieten van de kleine dingen. Geen beslissingen kunnen maken hangt niet af of je depressief bent hoor. Twijfelen kunnen we allemaal omdat kiezen nou eenmaal moeilijk is. Sterkte Ron. Blijf gezond denken dat is belangrijk.

Laatst bewerkt: 01/04/2019 - 07:35

Hey Ron, koesteren zo'n arts die echt met je praat. Koester ook jezelf; en jouw uitlatingen zijn een deel van jou... Die arts gaat er vast aan wennen. De mijne wel; ze heeft zelfs gezegd dat ze het wel waardeert en leuk vindt. Als de humor groot genoeg is, wordt die lachebek vanzelf groter.... Neem er je tijd voor! Héél lang nog...!

Laatst bewerkt: 04/04/2019 - 13:45