Geloof het of niet

Ik spreek mijn oudste broer eens in de maand gemiddeld, in vroeger jaren ging ik bij hem of hij bij mij op bezoek naar gelang de omstandigheden. Mijn broer gelooft ik niet,  altijd een leuk onderwerp er vallen weinig stiltes zeg maar, tenzij ik even moet nadenken . Lang geleden heb ik de bijbel weleens gelezen en sommige passages blijven hangen spreek woorden en gezegdes voornamelijk bij mij, hij kan het boek wel dromen.

Nadat Adam en Eva de revue waren gepasseerd kwam de wereld crisis ter sprake en wat er in het boek over geschreven word, de rottigheid komt uit het oosten wist ik nog en dat klopt nu aardig, de veerkracht van de natuur en de komende economische crises die waarschijnlijk korte metten gaat maken met begrippen als marktwerking en solidariteit en andere vage begrippen die heden ten dage worden gebruikt.

De sterken moeten de zwakke steunen, maar de sterken staan al bij het steun loket als de zwakken proberen op te staan, een regering die voornamelijk de grote steunt en tegen de kleine zegt ik begrijp uw probleem maar de regels zijn anders.

Hoe ik me voel de laatste tijd, nou het gaat wel of soms goed ;zeg ik maar. De pijn steken in mijn lever en milt het steeds slechter worden van de doorbloeding in mijn benen er tussen in hangt iets waarmee ik geen deuk in een zacht pakje boter meer sla, het moeite hebben met ademen als ik wakker word het gevoel in mijn hoofd maar verder gaat het lekker, ik voel me de sterkste niet meer en dat is wennen. Het ervaren van liefde en genegenheid maakt rauwe bonen zoet, nooit gedacht dat ik een vrouw kon vinden of een zoon zou hebben familie die zichtbaar hun liefde of genegenheid tonen het zelfde geld voor vrienden die ik heb. Ik voel me gesteund zeg maar, dat maakt dat ik nog het geloof van kwaliteit heb.

En dat is de reden dat ik af en toe een blog post of een welgemeende reactie plaats, geloof het of niet

 

 

 

 

 

 

7 reacties

Lieve Ron,

De steun en de liefde van de dierbare mensen om je heen, zo belangrijk. Zoveel meer dan bakken geld die we toch niet kwijt kunnen in deze coronatijd.  

Ook al ervaren we meer mankementen de grenzen verleggen we stukje bij beetje ongemerkt tussen wat we nog kunnen. Fijn dat de kwaliteit er nog is. Hou vol blijf bloggen. 

Liefs Alice❤

Laatst bewerkt: 25/04/2020 - 09:07

Ik geloof je meteen en het krijgen van steun maakt een wereld van verschil uit. Ik ben relatieloos en ik zou niet anders willen, maar toch ben ik soms een ieniemienie beetje jaloers op degenen die dat wel hebben. Geniet ervan zolang het kan!
Ik wens je veel goede en mooie momenten met je geliefden om je heen. Tot de dood erop volgt.
Marian

Laatst bewerkt: 25/04/2020 - 12:19

Ik vind je een heel bijzonder mens. Mild en doorleefd. Je kunt veel aan. En bent tot je kern weten te geraken. Ik vind dat voor jou een groot geluk.

Laatst bewerkt: 25/04/2020 - 13:19

Ik geloof ook niet, nou ja, niet in een god. Wel in de goedheid van mensen, van de meeste, hoop ik toch maar. Hartverwarmend dat je steun en liefde hebt van je vrouw, je zoon, je familie en vrienden. Dat is waar het om draait.

Ik wens je fijne tijden, zonder pijn. En dat je kunt blijven bloggen, graag lang, ik word ongerust als ik een tijdje niks lees van je. Ik geloof in jou. Sterkte en veel liefs XXX

 

Laatst bewerkt: 25/04/2020 - 18:57

Ik geloof wel. Maar het maakt toch niet uit waar of wat je gelooft. Als je maar eerlijk blijft tegenover jezelf en je omgeving. Ik lees graag je blogs

Laatst bewerkt: 26/04/2020 - 11:15

Lieve Ron,

De leifde en wamrte van de mensen om je heen zijn het belangrijkste. Jouw reacties worden altijd gewaardeerd. Ook hier steunen we elkaar als vrienden zonder dat we van iedereen een gicht kennen. Maar we begrijpen elkaar hier wel omdat we allemaal het zelfde meemaken.

Liefs,
Karin

Laatst bewerkt: 26/04/2020 - 11:17

Lieve Ron, ik geloof je zonder meer en zonder twijfel. Omdat jij niets schrijft dat je niet meent. Niet in je blogs en niet in je reacties. 

De liefde en genegenheid die je ten deel valt, heb je mooi zelf verdiend om het mooie mens dat je bent. Zonder daarbij die veer in je kont te steken, want we hebben allemaal onze minnen...

Hier heb je vele van ons een warm hart onder de riem gestoken, genegenheid en wijsheid gedeeld naast je eigen sores en de weg naar het laatste stapje. Weet dat we je hier heel erg voorlopig nog niet missen kunnen en willen! Maar als het zover is, leef je met heel veel liefde in onze harten voort..... Zéker tot aan het moment dat wij ons zelf ook moeten overgeven aan het zetten van onze laatste stap....

Veel liefs en knuffels! xxxxxx Hebe

Laatst bewerkt: 27/04/2020 - 21:06