Da Vinci

Hoi

Zo dit is mijn eerste blog,spannend.

Waarom,nou om jullie mijn ervaring en mijn gevoel met jullie te delen,en ook vragen die ik heb,om daar misschien antwoorden op te krijgen.

Omdat ik Gendrager was,(onderzoek gedaan omdat mijn moeder kanker had werd mij gevraagd of ik hieraan mee wilde doen natuurlijk, en daar kwam dus uit dat ik hiervan drager was en verhoogde kans had om kanker te krijgen, mooi erfenisje,haha) dit is inmiddels 9 jaar geleden.

Ben toen elk jaar mijn bloed laten onderzoeken, toen opeens afgelopen twee jaar mijn waardes waren gestegen.

Toen begon het circus, Ziekenhuis, Uroloog, CTscan, MRI,  biopten onderzoek, toen Biopten via de pyrineen, Petscan, gesprekken....Eindcoclusie.........

PROSTAATKANKER

Ik had een Keuze volgens mijn Uroloog... of bestralen/of verwijdering. voor mij was die keuze niet zo moeilijk. ik had zoiets van, er zit iets in mijn lijf wat er niet hoort dus dan moet het er maar uit, ook omdat ik nog redelijk jong ben...de Uroloog vertelde mij dat de operatie ging gebeuren door een ROBOT (DA VINCI SURGICAL SYSTEEM ) ok.en het Scheper ZH.

En het Scheper ZH kreeg ik veel info van wat er mij allemaal te wachten stond, wat er ging gebeuren en hoe het allemaal verder zou gaan. en wat het allemaal inhield.

toen viel het kwartje bij mij, en moest ik het wel even verwerken...

Maar goed twee weken geleden 24 Februari was het zover.ik moest mij om 10.00uur melden,en om 12.00 uur lag ik op de operatie tafel onder de Robot..de volgende dag mocht ik alweer naar huis, ik dacht al dat is al gauw, maar ja nergens beter dan thuis,,,was allemaal wel lastig, pijnlijk, de catheter,

Deze catheter is een week later verwijderd, en nu moet ik weer leren plassen en maar hopen dat ik niet incontinent wordt, en gewoon weer leer plaseen net als een klein kind...

Probeer ook weer te wandelen,en verder aan mijn herstel werken, en hopen dat de uitslag van mijn prostaat goed is,.maar dat hoor ik volgende week.

Zo dit was het voorlopig

Groetjes Andries

 

 

3 reacties

Hey Andries, gewoon om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen, wat was je Gleasonscore?

Laatst bewerkt: 09/03/2023 - 13:15

Goedemorgen 

Mijn score was......5 + 3 = 8

Hoop dat je hier iets mee kan.

Groetjes Andries 

Laatst bewerkt: 10/03/2023 - 09:39

Goedemorgen Andries. Fijn dat je onder controle was, minder fijn dat je deze vervelende uitslag kreeg. Ik lees nu net je blog en hoop dat je ondertussen goede uitslagen hebt gehad en dat alles goed hersteld. 

Laatst bewerkt: 29/03/2023 - 12:25