4 jaar na MRI-Linac bestralingen

We zijn inmiddels 4 jaar na de bestralingen. Het leven gaat gewoon door maar als het meetmoment nadert dan wordt het toch weer spannend want het zal toch wel goed zijn. Ik heb de jaarlijkse controle weer achter de rug en de psa-waarde was 1.08 kortom een waarde die prima is en in lijn met de vorige meet-resultaten(10.66 voor de bestraling 3.42/ 3.58/ 3.05/ 3,78/ 1.49/ 1.21/ 1.83/ 0.985/ 1.08 nu). Ik heb geen last van ongemakken, ik voel me prima, ik ga gewoon weer verder met het leven en volgend jaar hoor je weer van mij.

2 reacties

Top Tedje dat het goed gaat met je. Elk jaar weer iets minder spanning. Zelf ga ik 29/5/2024 in de mri linac tunnel liggen bij het avl te Amsterdam en krijg dan daarna nog 4 behandelingen. Ben 69 jaar. Voel mezelf totaal niet ziek en voel me goed. Wat onwerkelijk allemaal ook als je je beseft dat van goed voelen je eventueel naar een situatie kan gaan van bijwerkingen na een behandeling. Dan voel je je niet meer zo goed lijkt me. Heb echter een psa waarde rond de 10 gleason 3+4=7 en stadium 2c dus in 2 kwabben waarbij in 1 cribriforme groei en geen uitzaaiingen. Er moest dus iets aan gedaan worden was het advies. Acceptatie van prostaatkanker is best moeilijk als je je prima voelt. Wel spannende dagen hoor. Kon kiezen uit verwijderen of bestralen beide met doel genezing. Wat een moeilijke periode. Heb dus in het begin gelijk voor 5x bestraling gekozen alhoewel ik veel dagen en nachten daarna en ook vannacht weer mn twijfels had en niet kon slapen. Toch niet beter verwijderen? Terwijl ik de mri voor het behandelingsplan bestraling met de mri linac net heb gehad. Ik word crazy. Mn vrouw wordt gek van me. Gelukkig heb ik jouw positieve verhaal wat mij sterkt in mijn keuze voor de mr linac en mij hopelijk door de onzekere twijfelachtige dagen tot 29/5 heen helpt. Thanks voor jouw verhalen. Ook ik zal mn bevindingen gaan delen.

Laatst bewerkt: 08/05/2024 - 10:56

Ik kan alleen mijn eigen ervaring delen. Ik ben nog steeds heel gelukkig met mijn keuze.

Veel sterkte de komende tijd en ‘heb vertrouwen ‘ in de keuze die je maakt alleen jij kunt kiezen wat jij het beste vindt.

Laatst bewerkt: 15/05/2024 - 16:37