…..stijgende psa……arghhhhh….weliswaar laag maar niet ok

Woensdag 1 november, de dag waarop ik drie jaar geleden gestopt ben met roken, liet ik bloedprikken voor psa. Komt  8 november in telefonisch consult met uroloog terug. Vrijdagavond had ik me inmiddels er al redelijk druk over gemaakt…..ik trok dat niet langer en besloot tegen mijn gewoonte in toch alvast in mijn ziekenhuisdossier te kijken. Ik weet het…het zijn lage waardes maar het geeft aan dat het NIET OK is. Van 0,03 naar 0,07….ik ken de reactie vanuit het ziekenhuis……we gaan pas scannen en onderzoek doen bij 0,2 want eerder zien we niets……we gaan volgen….Na een radicale prostatectomie wil je gewoon steeds < 0,01 blijven horen.

Ik weet het van anderen hier…..het kan allemaal veel erger en dus moet ik niet ‘huilie, huilie’ doen…….

Inmiddels wel bij een goede fysiotherapeut voor psycho-somatiek terecht gekomen die mij denk ik beter kan helpen dan een eerdere bekkenfysiotherapeut. In het zelfde centrum voor hulp voor kankerpatiënten ook in behandeling bij een goede psycholoog. Hoopvol!

JJB 

 

1 reactie

Het stijgt, er is een ontwikkeling. Heel weinig, maar toch irritant. Het zit in je kop en wil er niet uit. Nu is het zaak te kijken of de stijging lineair is of exponentieel. Zullen we het op lineair houden? Scans pas na 2,0. Je hebt nog even.

Laatst bewerkt: 05/11/2023 - 09:46