.......droogt op........🙃😂😂 én bekkenbodemfysiotherapie

16 april

Precies vijf maanden na mijn radicale prostatectomie is er nu een belangrijke vermindering van mijn incontinentie. Gisteren bestelde ik bij de zorgverlener geen grote inleggers zeg maar luiers, maar nu inlegkruisjes voor mannen.....dat is heel fijn......

Verder heb ik de afgelopen periode veel gehad aan Hilma, mijn bekkenfysiotherapeut. Zij heeft me met name inzicht verschaft in hoe de incontinentie werkt. Deed ook onderzoek naar de spanning op de bekkenbodemspieren en liet me dat zelfs zien op een monitor tijdens onderzoek. Inzicht is voor mij altijd van groot belang anders gaat mijn brein het lichaam de verkeerde instructies geven. Voor mij was het voornamelijk een kwestie van het zoeken naar een evenwicht tussen aanspannen en ontspannen van de bekkkenbodemspieren, en dat wordt godzijdank steeds beter.

2 reacties

Hallo Bij mij reeds 14 maanden incontinentie en nog geen verbetering, heb ook fysio gehad hier in Belgie en oefeningen. Misschien heb jij nog raad welke oefeningen nog kunnen helpen of iets specifiek. Ik heb alleen last bij bewegen en sporten.

Mvg

Daniel

Laatst bewerkt: 20/12/2021 - 16:01

Dag Danmas,

Ja, het is een lastig probleem. Vraag is wel hoeveel verlies je hebt. Ik heb nog wel een keer of drie per dag dat ik een beetje verlies, maar dat is echt een drup. Heb verder geen echte tips. Wat ik wel doe bij neussnuiten of hoestbui, is het bovenlichaam naar links draaien waardoor je lijf niet recht staat tov je benen. Daardoor sluit de boel beneden wat af,,zeg maar. Als je erg last hebt, ga terug naar de uroloog/fysio en vraag of ze nog andere mogelijkheden zien.

Laatst bewerkt: 21/12/2021 - 09:14