Buitentemperatuur en PSA onder nul😜😀

Vanmorgen zou ik naar de uroloog in het Martiniziekenhuis, maar door winterweer en coronawise werd dit een telefonisch consult. De boodschap was hoopvol...... ‘uw PSA is na de operatie nu onmeetbaar’. In het laboratorium onderzoek lees je dan PSA < 0,01.....Over drie maanden wordt dat weer bekeken. Nu nog de incontinentie zien te verbeteren, want dat is na een prostaatverwijdering wel ‘een dingetje’. Voorlopig zijn we dus gematigd optimistisch.....en hoopvol.

3 reacties

Hoi Johan,,hele fijne psa, helaas ging mijn psa vorig jaar weer omhoog, van 0,23 in langzame stappen naar in december psa 25,,,CT scan gehad uitzaaiingen in de heup met een scheur in het bot, ik had al af en toe pijn als ik dat been teveel belaste,,nu weet ik ook gelijk waarom,,,5 bestralingen gehad, en moest direct op krukken lopen,,,vandaag wel naar het Martini geweest en alweer mijn 2e chemokuur gehad,,volgende week weer een scan,,,hopelijk mag ik weer normaal lopen,,,tenminste het voelt wel weer goed aan.

Ik ben niet geopereerd, maar je hoort toch wel vrij vaak dat men incontinent kan worden,,,,,,is dat blijvend Johan,,,of is dit tijdelijk, en/of is dit iets met bepaalde training of medicijnen te versterken

Johan ik wens je veel sterkte 👍

Groetjes Roelie

Laatst bewerkt: 08/02/2021 - 21:25

Dag Roelie,

Dank voor je reactie. Als het goed is gaat bij de meeste mannen binnen plm een jaar de incontinentie over. Maar ik ben van het type bij wie geduld een schaars artikel is.

Na het lezen van jouw verhaal wens ik je ook veel sterkte. Mijn ervaring met de afdeling Urologie van het Martini is positief; heb veel vertrouwen in mijn behandelend specialist en de chirurg die echt geprobeerd heeft ‘maatwerk’ te leveren.

Laatst bewerkt: 09/02/2021 - 22:51

Hoi Johan

Ja ook geen verkeerd woord over urologie/oncologie van het Martini, hebben een luisterend oor, en nemen de tijd,,,ja geduld , ,het begint bij mij ook wel op te geraken,,,je moet tijdens de chemo juist in beweging blijven,,,ik wil weer lopen,hahaha,,,,nou gelukkig maar dat de incontinentie maar tijdelijk is.,,,nou

nog even geduld dan maar,,,,laat het maar snel weer lente worden,

he veel succes

Laatst bewerkt: 10/02/2021 - 15:08