Het mobieltje

Ja, ik heb hem weer in mijn hand. Mijn mobieltje, mijn GSM. Volgens een bericht, gisteren op de radio, zou het hier om een oud dierlijk instinct gaan, meer heb ik er niet over opgevangen. 

Ja, de informatie wordt over ons uitgegoten.  Ze komt uit dikke, metalen buizen en er zit heel veel stroming en druk op. 

Want werkelijk alles willen we weten.  Strava, hoe hard heeft die of die weer gefietst of gelopen en hoe ver? Waar is ie geweest?

En Facebook, Instagram,Twitter. Je vriend heeft een mooie foto gepost en daar wil je toch op reageren, niet? En ja, daar nog iemand. Weer maar een reactie. Enzovoort, enzoverder...

En natuurlijk kijk ik ook dagelijks naar de berichten op Kanker.nl.  Allemaal heel mooi om te lezen, of het nu om fijn of triest nieuws gaat.  Alles moet kunnen. 

Maar ja, het wordt al vlug een verslaving. Mijn vrouwtje wordt ook al eens lastig. Uw mobiele data gaan weer vlug opgebruikt zijn, zegt ze dan. 

En ik voel het. Ik krijg er nekpijn van, ik word moe en het is slecht voor de ogen. 

Maar ja, we kunnen er niet meer zonder. Het is nu eenmaal iets van deze tijd, en die kan je niet meer terugdraaien. Hoe leuk zou dat geweest zijn, weer even geen ziekte meer... 

Groetjes, Marc. 

2 reacties

Ik ben nog hopeloos ouderwets .
Heb nog zo'n gewone GSM  . 19 € bij Vandenborre .
Kan je alleen mee telefoneren en SMS'en . Maar da's voldoende als je ergens in de brousse staat met autopech . 

M'n Vrouw die heeft wel zo'n modern ding . Wel handig als je in Lidl van de reclame aanbiedingen wil profiteren .

Maar voor de rest ? Faceboek ,Twitter , Istagram , allemaal niet aan mij besteed . En daar voel ik me best goed bij .
Heb je allemaal niet nodig om te weten hoe het met je kanker zit . En daarbij , anderen moet je daarmee niet teveel lastig vallen . wordt je gelijk ontvriend . 

'k Heb wel zo'n sporthorloge van Polar .  Da's wel leuk . Kan je je prestaties achteraf op Google maps bekijken .

Maar da's zowat m'n enige concessie aan de moderne tijd . 

Niet dat ik anti ben  ,  maar je wordt zo afhankelijk van die rommel , en als het dan even niet werkt , ben je hulpeloos  , tenminste ik toch . 
Ben allang blij dat ik nog een beetje fatsoenlijk op m'n PC kan tokkelen . 

Laatst bewerkt: 03/05/2022 - 10:16

Zo'n smartphone is reuze handig, computer in zakformaat en nog veel sneller dan een pc. Altijd bij je, maar ook een grote verleider. Ik maak mij er ook schuldig aan. Even gauw wat opzoeken, nieuws volgen, de ene narigheid na de andere, blogs lezen en reacties, wel en wee. Facebook vrijwel niet meer, teveel reclame wordt opgedrongen. Twitter is wat het is, gekwetter van hersenloze vogels van divers pluimage. Daar blijf ik ver van.

Teveel tijd vloeit door je vingers. Soms denk ik met weemoed terug aan de tijd vóór er internet was en mobieltjes. Wat hadden we toen veel tijd voor elkaar!

Laatst bewerkt: 04/05/2022 - 09:12