Vermoeidheid en neuropathie

Inmiddels ben ik al weer bijna een week terug van vakantie. Ik heb een heerlijke schilderweek gehad in Hongarije samen met zeven andere dames. Voor mij een nieuwe ervaring. Had wel eens wat gefröbeld maar echt schilderen was voor mij nieuw.
We kwamen elkaar al tegen op het vliegveld in Eindhoven en er was meteen al een klik. Deze klik is de hele week gebleven. De eerste dagen was de vermoeidheid nog nadrukkelijk aanwezig en moest ik tussen de middag echt een uurtje gaan liggen. In de loop van de week ging dat echter steeds beter en was dat niet meer nodig. Groot voordeel was ook wel dat alles verzorgd werd. Alle maaltijden werden verzorgd zodat we gewoon konden aanschuiven. Ook de uitjes naar een museum, het Balatonmeer en een thermaalbad waren volledig geregeld. We konden zo in het busje stappen en werden overal heengebracht.
Eenmaal weer thuis sloeg de vermoeidheid weer in alle hevigheid toe. Lag 's middag 2-2,5 uur te slapen en lag er 's avonds ook weer vroeg in. Gisterochtend kon ik mijn bed bijna niet uitkomen. Vanochtend mijn werk aangegeven dat ik vandaag nog een dagje thuis blijf. Maar nu lijkt het toch weer wat beter te gaan. Blijkbaar heeft de reis toch wel erg veel energie gekost ondanks dat ik me daar beter voelde.

Afgelopen vrijdag bij de neuroloog geweest ivm de klachten aan, met name mijn voeten. Zij heeft mij onderzocht en vraagt zich af of al mijn klachten met neuropathie hebben te maken. Wel is er duidelijk minder gevoel onder mijn voetzolen. Daarvoor krijg ik binnenkort een oproep voor een EMG-onderzoek. Daarnaast soms 's nachts ook licht branderig gevoel in mijn voetzolen.
De pijn die ik vooral in mijn rechtervoet ervaar zou kunnen komen door mijn voetproblemen waarvoor ik steunzolen draag. Daarnaast is de kniereflex in mijn rechterbeen veel minder dan links. Dit zou nog te maken kunnen hebben met de goedaardige tumor die ik in 1992 aan een ruggemergzenuw had. Die is destijds operatief verwijderd en daar heb ik verder nooit last meer van gehad. De neuroloog heeft de gegevens opgevraagd om te kijken hoe en wat precies. Ik hoop niet dat dat ook weer gaat opspelen. Vind het voorlopig wel even genoeg. 
Voor nu dus even afwachten wat er uit het EMG-onderzoek komt.