Saar Podcast

Het is al weer even geleden dat ik een blog heb geschreven. Vermoeidheid en lusteloosheid hebben daar flink aan bijgedragen. Inmiddels gaat het gelukkig weer wat beter. Energie begint weer meer terug te komen en de vakantie is voorbij. Mijn vaste activiteiten beginnen weer te starten en dat is waar ik best wel weer behoefte aan heb aangezien ik mezelf moeilijk kon aanzetten toch leuke activiteiten. Ik heb vooral veel gelezen, gepuzzeld en een podcast geluisterd. Over dat laatste zo meteen meer.

Na mijn derde kuur heb ik een ct-scan gehad om te kijken of de kuren hun werk deden. Helaas is me dat toch enigszins tegengevallen. Twee uitzaaiingen waren kleiner geworden, maar twee andere dus niet. en dat stemt me toch wat somber. Wat straks niet weg is na zes kuren gaat hoogst waarschijnlijk binnen niet al te lange tijd weer groeien. En dan gaat het toch wat lastiger worden allemaal. De kuren die ik tot nu toe heb gehad waren de kuren met de beste garanties. Er blijft dus niet veel over. Hoeveel tijd is me nog gegund. Niemand die me dat kan zeggen.

Dat brengt me ook bij de podcast waarvan ik afgelopen weken alle afleveringen heb geluisterd. Ik kwam daar doordat een vriendin van mij het tijdschrift "Saar magazine" had meegenomen. Een tijdschrift voor 50+ vrouwen: te jong om oud te zijn. Drie vrouwen van dit tijdschrift zijn in maart een podcast gestart. Bovenaan bij de foto zie je waar het over gaat. Wat mij vooral heeft doen doorluisteren waren de kankerminuutjes van Els. Toen de podcast startte had Els Rozenbroek net te horen gekregen dat ze uitgezaaide melanoomkanker had en niet meer te genezen was. ze hebben toen besloten om elke week in de podcast een minuutje hieraan te besteden (en soms liep dat wel uit to een kwartier). ELs vertelt hierin heel open over hoe zij hiermee omging. De ene keer flink grappen makend, de andere keer heel serieus. Het kwam ook vaak tot een gesprek tussen de drie vrouwen, waarin ook best wel indringende vragen werden gesteld. Afgelopen dinsdag is zij overleden.

Ik zelf vond het echt de moeite waard om van zo dichtbij te horen hoe iemand haar laatste heeft beleefd, ook al was het een vrouw die heel anders in het leven stond dan ik. Uiteindelijk maakt dat niet meer zoveel uit.

Mocht je het willen beluisteren dan is het o.a. te vinden op Spotify en op https://www.podcastluisteren.nl/pod/De-Saarpodcast-50-maar-nog-lang-nie…

4 reacties

Hee Karin, fijn van je te horen weer. Al is t ook wel zorgelijk wat je vertelt. Wat een uitdaging weer om met deze kennis verder te leven… 

Bedankt voor je fijne tip. Ik ga zeker luisteren. Had het artikeltje ook al gelezen. Wat een sterke geestige dame. Humor is een sterk wapen🤗. Wens je alle goeds!

Laatst bewerkt: 04/09/2022 - 07:46

Lieve Karin 

Fijn om weer eens ietz te lezen van je ,wat moeiljjk voor je meis ,en tegelijk wat moedig om het toch weer allemaal te doorstaan .

Dank je zal die podcast eens opzoeken ,veel sterkte en een dikke knuffel hes🍀🌻😘

Laatst bewerkt: 04/09/2022 - 15:59

Ik kom niet veel verder dan de dames voor mij: wat fijn dat je blogt, Karin! En wat zorgelijk,  de uitslag, de toekomst, maar we weten het niet en ik hoop dat je het nog even buiten kunt sluiten.  Twee uitzaaïingen kleiner geworden, dat mòet toch iets goeds betekenen. Ik hoop zo hard met je mee dat de werking beter wordt en de volgende uitslag wat geruststellender is. Voor zolang het duurt, want zo is het dan.. Heel veel sterkte en heel veel liefs! XXX

Laatst bewerkt: 04/09/2022 - 16:09

Lieve Karin wat een tegenvaller, ik duim heel hard voor je dat de andere twee ook afnemen in grote. Die podcast, ik ga het onthouden, maar op het moment helemaal geen geduld voor.
 

Toitoitoi

liefs Hanny

Laatst bewerkt: 09/09/2022 - 15:34