Mijn dochter

Gisteren was mijn dochter op bezoek met haar vriend en kinderen. Ze vertelde dat ze last heeft van haar buik. Deze is opgezet en ze is flink aangekomen de afgelopen twee weken. Verder ook pijn in de maagstreek. Bij een wandeling in de middag kwam ze niet erg vooruit. Het lopen gaf ook pijnklachten in de buik. Ik schrik hier enorm van. Het lijkt zo op de klachten die ik had voorafgaand aan de diagnose eierstokkanker........

Maar ik wil haar niet ongerust maken. Hoewel ze ongetwijfeld ook wel haar gedachten heeft. En er kan nog zoveel meer aan de hand zijn. Ze is pas 33 jaar. 

Vandaag is ze naar de huisarts geweest. Deze heeft bloedonderzoek laten doen en er is een echo gemaakt. Op de echo was een kleine hoeveelheid vocht in de buik te zien. bloed was verder in orde en ook geen verdere afwijkingen bij de echo.
Ze kreeg advies om ibuprofen te slikken, daarvan zou het vocht kunnen weggaan. Bij aanhoudende klachten moet ze weer terugkomen.

Het is zo bizar dit. Maar ja, het was ook al bizar dat mijn collega op het werk in dezelfde week als ik dezelfde diagnose kreeg (bij haar was het uiteindelijk een borderline). 
Erfelijk was onderzocht en BRCA1 en BRCA2 waren niet van toepassing, dus hoe groot is de kans dat ze hetzelfde heeft als ik. Toch maak ik me grote zorgen!

1 reactie

Ik kan me goed voorstellen dat je je vreselijk zorgen maakt. Hoelang is dat, aanhoudende klachten? Ik hoop en duim dat er iets onschuldigs aan de hand is en jij en je dochter zo snel mogelijk gerustgesteld kunnen worden. Sterkte!

Laatst bewerkt: 21/05/2019 - 11:32