Even spannend geweest, maar het gaat nu goed

ZO, dat is echt al weer een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Ik kon me er steeds niet toe zetten. Maar hier ben ik weer met een update. 

De Letrozol zorgde er voor dat het slapen steeds beroerder werd. Moeite met inslapen, maar ook met doorslapen. Ik had regelmatig nachten van maar twee à drie uur slaap. Sinds december gebruik ik CBD-olie, elke avond twee druppels. En wat bevalt me dat goed. Ik slaap nu weer, en heb weer meer energie om activiteiten te ondernemen. Ik ben er erg blij mee.
Verder merk ik gelukkig niet zoveel bijwerkingen van de Letrozol. Misschien dat het wel wat werkt op de spieren en gewrichten, maar ik vind dat lastig te beoordelen. Spieren en gewrichten zijn bij mij sowieso al een zwak punt. 

In februari kreeg ik weer last van mijn buik (linksboven die plek waar ik al eerder problemen mee had. Oncoloog gebeld en die stelde voor om een ct-scan te laten maken. Gelukkig was daar geen groei te zien. De plekken die er zaten waren zelfs nog wat verder afgenomen. Waarschijnlijk nog de nawerking van de chemotherapie. Wel was de tumormarker ligt gestegen. Maar dat kan ook het gevolg zijn van een ontsteking. En bij de controle een paar weken later was deze dus ook weer wat gezakt. 

Dus ik ga weer lekker verder. Heb wel vaker wat last van die plek linksboven in mijn buik, met name bij wat grotere inspanningen. Ik houd het er maar op dat daar twee jaar geleden bestraling is geweest voor een uitzaaiing en dat daar waarschijnlijk flink wat littekenweefsel zit, en dat misschien wel de pijn geeft bij tijd en wijle.

En nu dus hopen dat de hormoontherapie mij voorlopig gaat helpen bij het wegblijven van uitzaaiingen. Half april weer voor controle. 

11 reacties

Fijn wat van je te horen Karin en nog fijner te lezen dat het redelijk goed met je gaat. Natuurlijk is het een hele andere soort kanker  dus geen vergelijk maar Letrozol houdt mij al 2 jaar stabiel. Hoop voor jou hetzelfde!

Sterkte en liefs, Ingrid

Laatst bewerkt: 16/03/2023 - 19:11

Dank je wel Ingrid. Het is inderdaad een andere soort kanker die je hebt. Mijn oncoloog heeft aangegeven dat de kans niet zo groot is dat het bij mij werkt, maar ik ga het zien. Ik blijf de moed erin houden.

Liefs, Karin 

Laatst bewerkt: 17/03/2023 - 11:41

Sorry Karin, voor deze opmerking van mij dan. Hoop toch zo heel erg voor je dat het gaat werken. En goed te horen  dat je de moed erin houdt!

Laatst bewerkt: 17/03/2023 - 15:37

Hoi Karin, wat fijn om hier weer van je te horen. Soms is stilte verontrustend. Helemaal begrijpelijk dat de energie er niet meer voor is als je je beroerd voelt.

Maar wat fijn dat het nu goed gaat en dat je een oplossing hebt gevonden voor het slechte slapen. Dat is zó ondermijnend, als je niet kan slapen.

Ik hoorde dat je in Olijf’s nieuwe eierstokkanker campagne optreedt. Stoer hoor! Hou je goed en hopelijk tot de volgende goede uitslag! 🍀🍀🍀

Laatst bewerkt: 17/03/2023 - 07:48

Hoi Linda,

Ik kon me er gewoon niet toe aanzetten om een blog te schrijven. Had er even geen in in. Maar ik ben er weer En ja, niet slapen is zeer ondermijnend, dus ik ben blij dat dat weer lukt.

Afgelopen woensdag inderdaad meegedaan bij het opnemen van het filmpje. Was een indrukwekkende dag. Het gaat een bijzonder filmpje worden, een filmpje wat wel gaat binnenkomen. Ik ben blij dat ik daar aan mee kan werken en hoop dat het effect gaat hebben en meer bewustzijn gaat creëren.

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 17/03/2023 - 11:45

Lieve Karin 

Het doet me goed om weer eens wat van je te lezen ,Gatsie niet slapen is een groot probleem en heel erg naar voor een mens wat een top oplossing CBD olie kan idd helpend zijn hiervoor en voor nog veel meer heb ik vaker hier op de site gelezen ,

Goed om te lezen dat de scan geen groei liet zien en de plekken zelfs nog verder afgenomen zijn ik hoop dan ook voor je dat de scan in april goed is en duim alvast dan voor je 

dikke knuff liefs hes xxx

Laatst bewerkt: 17/03/2023 - 14:44

Hoi Karin!

Fijn weer van je te horen en fijn dat het naar omstandigheden redelijk goed met je gaat. Geen groei en wat afname klinkt toch enigszins bemoedigend...

Niet slapen lijkt me dramatisch. Ik kan me daarbij maar moeilijk iets voorstellen. Gelukkig natuurlijk. Het gebeurt me soms dat ik de slaap niet kan vatten, maar over het algemeen ben ik net een murmeltier (bergmarmot). Zelfs toen ik zó ver heen was zovele jaren geleden, kon ik slapen. Bizar eigenlijk...

Ik hoop echt voor je dat de slaap weer komt. Je hebt het zó nodig om energie bij te tanken. Kanker vreet zoveel van je op...

Veel liefs en dikke knuffels xxx Hebe

Laatst bewerkt: 17/03/2023 - 21:00

Hoi Hebe,

Slapen gaat dus nu wel weer goed met de CBD-olie. En dat is erg fijn. Gelukkig heb jij er geen last van!

Laatst bewerkt: 17/03/2023 - 21:31

Onvoorstelbaar ja, maar nooit last van gehad ook. Toen ik ten tijde van mijn diagnose niets anders meer kon dat krijsen van pijn, ellende en narigheid, kon ik wél slapen. 

Heel vroeger als ik al ooit eens een keer stout was, wilde mijn moeder me straffen met vroeg naar bed. Was mijn reactie meteen 'o mam, mag ik nu al?'
:-):-)

Laatst bewerkt: 18/03/2023 - 18:05

Lieve Karin 

Wat goed om weer van je te horen en wat fijn om te lezen dat het nu goed met je gaat 

ik hoop met je mee dat de hormoontherapie goed aanslaat en wens je succes met de volgende controle. Altijd weer spannend die controles 

 

lieve groet Hanny 💚

Laatst bewerkt: 20/03/2023 - 08:33

Dank je wel Hanny. Ja, het blijft elke keer weer spannend. Voor nu weer even niet te veel aan denken.

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 21/03/2023 - 12:17