Kerstmis en een nieuw jaar.

Het is een traditie bij mij en in mijn gezin, al een tiental jaren. Eerst stuurden we familie en vrienden een felicitatiekaart op hun verjaardag. Maar dat was niet meer bij te houden,  geen postzegels in huis, nét te laat aan gedacht etc. etc. We schakelden over naar Plan B. Elk jaar rond Kerst en Nieuwjaar maken we een eigen Kerstkaart. In het begin plakten en knipten de kinderen mee. Leuk tijdverdrijf in donkere dagen. Nu, in het computertijdperk en de kinderen het huis uit, is het mijn taak om kerstwensen te maken.

Ook nu weer kan ik - gelukkig  - onze wensen voor het nieuwe jaar maken. Jaren geleden had ik dat niet voor mogelijk gehouden. Maar net zoals kerstmis is: de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Hierbij mijn wens, ook voor al mijn lotgenoten uit het kankerwereldje.

Kerstmis en Nieuwjaar

Ik zet met Kerst een kaars voor het raam

één op batterijen, die kan ik veilig laten staan.

Een kaars met daarin een sprankelend licht

gewoon op de vensterbank, vol in het zicht.

Als ...

Steun voor hen die moeten strijden

Kracht voor mensen die lijden

Antwoord op alle moeilijke vragen

Hulp om zorgen te dragen

Roep voor hen die eenzaam zijn

Warmte voor de kilte in je brein

Dank voor alle goede zorgen

Zicht op weer een nieuwe morgen

 

Een lichtje voor in je hoofd of in je hart

Zomaar overdag, of in het holst van de nacht.

Symbool van hoop en vertrouwen

voor een toekomst die we samen zullen bouwen.

 

We wensen u fijne feestdagen toe

en een hoopvol nieuw jaar.

Met een vredige groet

jac

 

1 reactie