Voortgang na de 2e chemokuur

Hallo allemaal,

Het is nu 6 dagen na de 2e chemokuur en ik voel me prima. Het enige waar ik last van heb zijn de opvliegers die vaak voorkomen maar gelukkig nooit zo lang. Verder merk ik nog weinig aan het verlies van libido, iets wat ik best erg vind als het zou gebeuren maar aan de andere kant, als ik daarmee meer en vooral langere overlevingskansen heb, dan moet dat maar! Ik merk nu wel dat ik nu ineens vrijwel geen baardgroei meer heb, kan ik ook mee leven, beter zelfs! Hekel aan dat scheren! Misselijk ben ik totaal niet en de wietolie geeft mij een goed gevoel.

Ik hou jullie op de hoogte!

Groet,
Jilles

3 reacties

Hey Jilles,

Zoals je zelf al schrijft, er zijn soms voordelen bij een behandeling, ikzelf ben baardaap en heb ook een hekel aan scheren. Net als jij geef ik graag erecties niet meer kunnen hebben bij RARP voorrang boven bestralen. Die rotziekte kan je gruwelijk te pakken nemen en stelt je vaak voor nare verrassingen. Ik zit een jaar in deze rollercoaster en kan nog een genezende behandeling ondergaan. Jij hebt de pech dat het in een later stadium is ontdekt, pokke. Ik hoop dat je toch nog kwaliteit van leven hebt en plezier in het leven kunt hebben,

Vriendelijke groet van een lotgenoot, Victor

Laatst bewerkt: 10/11/2020 - 19:37

Hoi Victor,

Dank voor je reactie. Ik heb tot op heden sinds ik van de ziekte afweet nog helemaal nergens last van, behalve dan dat ik begin september ineens echt slecht plaste. Op dit moment na 2x chemo (Docetaxel) te hebben gehad (van de 6x) en een hormooninjectie met Zoladex eind september gaat het prima. Pijn heb ik nog nooit gehad en me somber voelen doe ik ook niet. Alleen regelmatig die opvliegers maar die duren nooit lang. Kwaliteit van leven is dus optimaal. Natuurlijk realiseer ik me dat het op termijn wel eens anders zou kunnen zijn of worden. Zie ik dan wel weer! Het feit dat ik me super voel (wie weet, dankzij die wiet- en hennepolie), goed plas en poep (!) en het sporten ook nog zeer behoorlijk gaat......en dan eergisteren die uitslag PSA in 3 en een halve week van 440 naar 15........ Ook geen bijwerkingen waar ik echt last van heb... kortom, ik lijk wel een medisch wonder so far. We gaan het zien. Denk dat ik eind december / begin januari weer een PET CT scan krijg. En dan te horen krijg "meneer Leuven, uw kanker is geheel weg, wij staan perplex". Mij verbaast niets meer....... Hou jullie op de hoogte!

Groet,
Jilles

Laatst bewerkt: 11/11/2020 - 12:15

Hey Jilles,

Je bent me daar een grapjas, ik hoop voor jou dat het nog erg lang goed gaat. Vertel nog eens over die wiet en hennepolie, ik heb toen ik nog wat jonger was wel eens wiet gerookt, maar mijn maag kon er niet tegen, ik werd er wel erg speedy van. Ik was toen op een home-computer aan het programmeren, tijdens de wiet sessies bedacht ik simpelweg effetjes een oplossing voor een gedeelte van een programma waar ik al weken op aan het knobbelen was. Ik heb nog geen pijn, ik moet je wel vertellen dat ik sinds maandag het gevoel heb dat mijn maag in de knoop zit en ik eet met "lange tanden". Is waarschijnlijk stress.

Voor de rest gaat het goed, veel sterkte en hoop op een goed leven gewenst, Victor

Laatst bewerkt: 11/11/2020 - 18:56